TürkTraktör yüzde 4 büyüdü

TürkTraktör satılan traktör sayısı ve pazar açısından bir önceki yıla göre yüzde 4'lük büyüme gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, 60 yıldır çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, "Onların verimini artıracak traktörü, teknolojiyi onlara sunmaya çalışıyoruz. Amerika'da, Kanada'daki çiftçi hangi teknolojiyi kullanıyorsa Mersin'deki çiftçimiz de onu kullanıyor" dedi. 

Özdemir, CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen 9. Uluslararası Tarım Fuarı için geldikleri Mersin'de, TürkTraktör'ün 2013 yılı finansal sonuçlarını değerlendirdi. 

Geçen yılın tarım anlamında hem çiftçiler hem de kendileri açısından verimli geçtiğini ifade eden Özdemir, önceki yıla göre satılan traktör sayısı ve pazar açısından yüzde 4'lük büyüme olduğunu söyledi. 

Türkiye pazarında 2013 yılında traktör satışlarının 50 binden 52 bine çıktığını, biçerdöver satışında ise yüzde 51'lik artış olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: 

TürkTraktör'ün net kârı 280 milyon lira oldu

"2013'te TürkTraktör olarak büyümeye devam ettik. 2013 yılında yaklaşık 39 bin satış gerçekleştirdik. Bu satışların 26 bin 600'ünü Türkiye'de gerçekleştirdik. 14 bin 400'ünü ise yurt dışına sattık. İhracat yaptığımız ülkelerin sayısı ise 130'u geçti. 2013'ün genelinde toplam ciromuz yüzde 10 büyüyerek 2 milyar 200 milyon liraya yükseldi. Net kârımızı da yüzde 4 artarak 280 milyon lira oldu. 2013 yılı, hem çiftçilerimiz adına hem bizim adımıza verimli, kazançlı bir yıl oldu. TürkTraktör olarak 2013 yılında da liderliğimizi devam ettirdik. Yüzde 49 pazar payı ile Türkiye'de satılan her 2 traktörden biri, Ankara'daki fabrikamızdan çıktı. Bu da bize büyük gurur verdi. Hem Türk çiftçisine hem de dünya çiftçisine değer yaratmaya devam ettik" 

Özdemir, TürkTraktör olarak 60 yıldır bir çok ilke imza attıklarını ve rekor kırarak yenilikleri Türk ve dünya çiftçisinin hizmetine sunduklarını belirtti.  

Bu değerleri kişisel olarak değil, 2 bin 700 kişilik çalışanlarıyla meydana getirdiklerini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: 

"Son dönemde para piyasalarındaki inişler çıkışlar bizi etkilemiyor. Çünkü biz köklü bir şirketiz. Bizim günübirlik planlarımız yok. Biz her zaman uzun vadeli hedeflerimize odaklanıyoruz. Biz 60 yıldır olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin yanında olmaya, onların verimini ve kazancını artıracak teknolojiyi üretmeye devam edeceğiz. Biz 60 yıldır çiftçimizin yanındayız. Onların verimini artıracak traktörü, teknolojiyi onlara sunmaya çalışıyoruz. Amerika'da, Kanada'daki çiftçi hangi teknolojiyi kullanıyorsa Mersin'deki çiftçimiz de onu kullanıyor" 

Özdemir, bu yılki hedeflerini şöyle sıraladı: 

"Yeni hizmetler devam edecek"

"Ekonomik dalgalanmalar oldu ama bizim için önemli olan şey, yağış. Yeter ki yağmur, bereket olsun. Bu yıl kış ayları biraz kurak gitti ancak mart ayı iyi başladı. Nisan ayı yağışları çok önemli. Son bir aydır yağan yağmurla moraller biraz yükseldi. Bu durum, traktör satışlarını da olumlu etkilemeye başladı. Bizim bu yıldan da beklentimiz yüksek. Bu yıl da en az geçen yılki kadar traktör ve ekipman satışı bekliyoruz. Bu yıl da her şeye rağmen çiftçimiz için verimli rekoltenin yüksek olduğu bir yıl olacak. Biz buna inanıyoruz. Devlet desteklemeleri tam gaz devam ediyor. Geçen yıl yüzde 17 arttı. Bu yıl da desteklemeler devam ediyor. Bizim hem Türkiye'nin hem de tarımın geleceğine inancımız sonsuz. Bu çerçevede yeni ürünlerimiz, yeni hizmetlerimiz devam edecek" 

Bu konularda ilginizi çekebilir