Turkuaz Restaurant, Times Meydanı’na komşu oluyor

Ağustos ayında Manhattan’daki yerini kapatan Ali Koçak, Turkuaz Restaurant’ı bu kez Times Meydanı’na yakın Midtown West’te hizmete açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek ESKİ BEZİRKAN

NEW YORK- Manhattan’da uzun yıllardır hizmet veren ve binanın belediye ile yaşadığı sorunlar nedeniyle geçtiğimiz Ağustos ayında kapatılan Turkuaz Restaurant, bu kez dünyaca ünlü Times Meydanı’na komşu oluyor. Aynı zamanda Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı olan Turkuaz Restaurant’ın Sahibi Ali Koçak, Times Meydanı’na yakın Midtown West’te bu hafta restaurantlarının yeni yerinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

New Jersey’de de aynı adı taşıyan diğer bir restaurantlarının da olduğunu kaydeden Koçak, eşi Deniz Koçak ile iş dünyasındaki faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. 20 yıldır restaurant işletmeciliği alanında ciddi tecrübe kazandığını kaydeden Koçak, “Bu tecrübeden dolayı restaurant işletmeciliğine devam etmek istedim. Ayrıca iyi fırsatlar da geldiği zaman değerlendirmek gerekiyor. Bu yeni yer için de fırsat olunca değerendirmek istedim. Üniversitede hocalık, adlı bilimlerde uzmanlığımın yanı sıra ben bir işadamıyım. Bulduğum firsatları değerlendirmek isterim” dedi.

40 kişilik olacak

Turkuaz Restaurant faaliyet gösterdiği eski binanın belediye ile birçok sorunları bulunduğunu, özellikle engellilere yönelik büyük sorunlara yönelik bina sahibinin herhangi bir girişimde bulunmadığını anlatan Koçak, bu nedenlerle eski yerlerinde hizmete son vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Koçak, yeni yerlerindeki restaurantın 40 kişilik kapasiteye sahip olacağını belirterek, şunları söyledi:

“Kapattığımdan beri sürekli müşterilerimden yeniden açılmamız yönünde talep vardı. Kapatmamıza rağmen müşterilerimizden hala sipariş almaya devam ediyorduk. Müşterilerimizin yüzde 90-95’i yabancı. Aslında restaurant yatırımlarımızı New Jersey’e kaydırmayı, New York’tan tamamen çekilmeyi planlıyorduk. Ancak müşterilerimizin yoğun talebi ve önümüze çıkan fırsatı değerlendirme isteğimiz nedeniyle burada yeniden restaurant açmaya karar verdik. Ben aynı zamanda şefim. Dolayısıyla lezzetinden emin olduğum yemekler menüde yer alacak ve müşterilerle buluşacak."