Üç tweet bir lira

SMS yoluyla tweet atmak isteyenler 33.25 kuruş ödeyecek. Üç twitt bir liraya gelecek. Geri bildirimler için para verilmeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Twitter'ın Türkiye'de yasaklanması dünya gündemine bomba gibi düştü. Yasaklanmaya yönelik tepkiler sürürken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan gibi isimlerin yasağı delerek Twitter'da aktif olmaya devam etmesi dikkat çekti.

DNS ayarının değiştirilip Twitter'a girilebilirken, SMS yoluyla da twitt atmak mümkün oldu. Üç operatör SMS yoluyla twit atılabileceğini duyurdu. Buna göre telefonunuzun mesaj bölümüne START yazıp Avea ve Vodafone kullanıyorsanız 2444'e Turkcell kullanıyorsanız 2555'e göndermeniz halinde twitleriniz Twitter'da görünür hale geliyor.

Bu çok önceden beri akıllı telefon kullanmayanlar için düşünülmüş bir uygulama. SMS'le atılan her Tweet başına 33.25 kuruş tahsil ediliyor. Fakat bunun karşılığında alınan geri dönüşler (Retweet ve mention) için herhangi bir ücret tahsil edilmiyor.