Unikal, kalibrasyon maliyetlerini düşürücek

Unikal, müşteri tesislerinde hizmet vererek kalibrasyon maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Denizcilik sektörüne hizmet veren Unikal Kalibrasyon ve Danışmanlık, kalibrasyon maliyetlerini düşürmek amacıyla müşteri tesislerinde kalibrasyon hizmeti vermeyi hedefliyor.

İlkfer Grup bünyesinde kurulan Unikal’in uzman personeliyle laboratuvarda veya mobil kalibrasyon araçlarıyla müşterilerine hizmet verdiklerini belirten Unikal Genel Müdürü Mert Meşe, bu hizmeti vermek için İstanbul Tuzla’da kurulan ve 2010 yılında TÜRKAK tarafından akredite edilen firmanın, BW Technologies By Honeywell Gaz Detektörlerinin Türkiye temsilciliği de yaptığını kaydetti.

Gemi üzerinde gerçekleşen operasyonlarda yüksek risk nedeniyle sürekli ölçüm aletlerinin kullanılması gerektiğini belirten Meşe, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 3516 sayılı ‘Ölçüler ve Ayar Yasası’ gereği üretimde ürünün kalitesini, Teşhis ve Tedavide Teşhis-Tedavinin sonucunu doğrudan etkileyen ve her türlü alım-satımda kullanılan tüm ölçüm cihazlarının kalibrasyon yaptırılması zorunluluk. Kalibrasyon yapılmazsa prestij, işgücü ve para kaybı olur" dedi.