Unilever, Konya'da ikinci fabrikasını açtı

Unilever'in 350 milyon lira yatırımla kurulan Konya'daki fabrikası açıldı. Tesiste; OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove gibi markaların üretimi yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de sekiz fabrikası ve yaklaşık beş bin çalışanıyla faaliyet gösteren Unilever'in, Konya'daki ikinci yatırımı olan ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası açıldı.

2013 yılında 95 milyon euro yatırımla açılan Algida dondurma fabrikasının ardından 350 milyon euro yatırımla kurulan tesiste, Unilever'in OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove markalarının üretimi yapılacak.

Konya'daki fabrika ile Unilever'in, ev bakım ve kişisel bakım ürünleri kategorilerinde toplam üretim kapasitesi 750 bin tona çıkacak.

Fabrikanın açılış töreninde konuşan Unilever Global CEO'su Paul Polman, "Türkiye'nin ve ekonomisinin 100 yılı aşkın bir süredir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya için bölgesel bir merkez olma rolüyle önceliğimiz olan bir ülke. Konya da altyapısı, konumu ve yenilenebilir enerji tedariki konusunda sahip olduğu potansiyel ile Unilever'in geleceği için stratejik bir rol üstleniyor, sürdürülebilir büyümemizi destekliyor." diye konuştu.

Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Kafkasya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur da, binanın çevreci yapısına dikkat çekerek, "Tüm fabrikalarımızda olduğu gibi bu yeni fabrikamız da çöplüğe 'sıfır atık' gönderme hedefine ulaşacak şekilde tasarlandı. Ayrıca yeşil bina sertifikasyon programı olan LEED sertifikasyonuna da uyumlu şekilde inşa edildi. Yenilikçi tasarımı ve üretim sistemleriyle karbon emisyonu ve su tüketimi, benzeri üretim merkezlerine kıyasla yüzde 50 azaltılacak şekilde hayata geçirildi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir