Unilever, "sıfır katı atık" hedefine ulaştı

Küresel fabrika ağını, 2013 yılından başlayarak katı atık alanlarına "sıfır atık" gönderen fabrikalar haline getiren Unilever, böylece 200 milyon euro maliyet tasarrufu da yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Unilever, 2015 yılı itibarıyla tüm dünyada "sıfır katı atık" statüsüne ulaştığını duyurdu. 

Unilever tarafından yapılan yazılı açıklamada, Unilever'in 67 ülkede bulunan 240 fabrikasının, Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği en temel hedeflerinden biri olan "sıfır katı atık" statüsüne sahip olduğu bildirildi. 

Küresel fabrika ağını, 2013 yılından başlayarak katı atık alanlarına "sıfır atık" gönderen fabrikalar haline getiren Unilever, böylece 200 milyon euro maliyet tasarrufu da yaptı. 

Türkiye'de son olarak üretime başlayan Konya Algida Fabrikası da dahil olmak üzere tüm üretim tesisleri "sıfır katı atık" statüsünde üretim yapan Unilever'in; fabrikalarından atık alanlarına hiçbir katı atık gönderilmiyor, tesislerde ortaya çıkan katı atıklar yeniden kullanılıyor, geri dönüştürülüyor ve geri kazanılıyor. 

"Çevresel anlamda daha sorumlu fabrikalar yaratmak için çalışıyoruz" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unilever Türkiye Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur, Türkiye'nin sıfır katı atık hedefine en hızlı ulaşan ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Katı atık alanlarına 'sıfır atık' gönderme hedefi Unilever'in sürdürülebilir büyüme hedeflerinin temel unsurlarından birini oluşturmaktadır" dedi. 

Sürdürülebilir Yaşam Planı çerçevesinde 2015 yılına kadar tüm dünyadaki tesislerde hedeflenen "sıfır katı atık" statüsünü, Türkiye'de 2013 yılında gerçekleştirdiklerini aktararak, şunları kaydetti: 

"Şu an Türkiye'deki tüm mevcut fabrikalarımız sıfır katı atık statüsünde faaliyet gösteriyor. Böylece, işimizi çevresel etkimizi azaltarak büyütüp, sürdürülebilirlik stratejimizi nasıl eyleme dönüştürdüğümüzle ilgili mükemmel bir örnek teşkil etmiş olduk. Unilever'in sürdürülebilirlik hedefleri açısında kritik önem arz eden bu gelişme, fabrikaların çevresel anlamda nasıl daha sorumlu hale geldiğinin en önemli göstergesi. Ayrıca, 2013'te üretime başlayan Konya'daki Algida Fabrikamız da ilk günden itibaren 'sıfır katı atık' anlayışıyla çalışıyor. Yine Konya'da faaliyete geçecek ev ve kişisel bakım ürünleri üretecek yeni fabrikamızı da 'sıfır katı atık' statüsünde olacak şekilde tasarlıyoruz. Çevresel anlamda daha sorumlu fabrikalar yaratmak için tüm dünyada en iyi uygulamaları hayata geçiriyoruz. Unilever Türkiye olarak, Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamındaki diğer hedefler doğrultusunda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir