Ünlü isim Godiva'nın başına geçiyor!

Dev markaların yöneticiliğini yapan ve son dönemde Starbucks'taki başarıları ile göz dolduran Annie Young-Scrivner, Godiva'nın CEO koltuğuna oturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Holding, premium çikolata markası Godiva’da yönetim değişiyor. Yedi yılı aşkın süredir şirketin üst düzey yöneticiliğini ve 4 yıldır CEO görevini yürüten Mohamed Elsarky'nin yerine, Starbucks ve PepsiCo gibi dev markaların yöneticiğini yapan Annie Young-Scrivner geliyor.

Sektörün ünlü ve deneyimli isimlerinden Annie Young-Scrivner, 14 Eylül'de göreve başlayacak. Godiva, yeni dönemde Annie Young-Scrivner'ın özellikle dijital ve inovasyon konularındaki tecrübesinden faydalanacak. Annie Young-Scrivner, Godiva’nın 100'den fazla ülkenin havaalanlarında bulunan mağazaları ile birlikte Japonya, Çin ve Kuzey Amerika gibi Godiva’nın hızlı büyüyen pazarlarında büyümeye liderlik edecek.

Yönetim değişikliği hakkında değerlendirmede bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Annie Young-Scrivner'ın Godiva'nın CEO'luğuna atanmasını duyurmaktan dolayı memnunum. Kendisi oldukça tecrübeli ve yetenekli bir yönetici. Godiva markasının dijital dünyaya entegrasyonunun güçlendirilmesi, e-ticaretin küreselleştirilmesi ve mağazalarımızdaki müşteri deneyiminin geliştirilmesi konularında önemli bir rol oynayacak” dedi.

Annie Young-Scrivner ise yeni göreviyle ilgili olarak, "Godiva'nın yeni CEO'su olarak çok heyecanlıyım. Kurulduğu ilk günden bu yana devam eden girişimci ruhunu ve üstün çikolata deneyimi yaşatma tutkusunu sürdüren bir marka için çalışacak olmak benim için bir ayrıcalık. Godiva’nın dünya genelinde muazzam bir hâkimiyeti var. Godiva’nın yetenekli ekibiyle lezzet dünyamızda daha çok sayıda çikolata tutkununu ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyorum” yorumunu yaptı.

Kariyeri başarılarla dolu

Annie Young-Scrivner, Godiva’daki yeni görevi öncesinde, kahve zinciri Starbucks Coffee Company’nin Pazarlama Başkanı, yine bir Starbucks iştiraki olan Tazo Tea şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Kariyerinin daha önceki evrelerinde Teavana Teas şirketinin ve Starbucks’ın Kanada biriminin Yönetim Kurulu Başkanlığı da yer alıyor.
Starbucks’taki kariyeri boyunca, markanın inovasyonlarla gençleşmesine, birbirinden farklı kanallarda büyümesine liderlik eden Annie Young-Scrivner aynı zamanda Starbucks’ın sosyal medyada, dijital mecralarda ve marka sadakati konusunda lider bir marka olmasında büyük rol oynadı. Teavana’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü sırada şirket dünya genelinde en hızlı büyüyen içecek grubu oldu.

Young-Scrivner, Starbucks deneyiminden önce ise PepsiCo’da 20 yıl üst düzey yöneticilik yaptı. Pepsi Co. Food’un Çin bölgesinin Başkanı olduğu dönemde bölgede çift haneli büyüme gerçekleşti. 2014 yılından bu yana, ABD’li mağaza zinciri Macy’s’in yönetim kurulunda yer alan ve aynı zamanda Washington Üniversitesi’nin işletme okulu Foster School of Business’ın Dekan Danışma Kurulu üyelerinden olan Annie Young-Scrivner, 2018 döneminde Kurul Başkanı olacak.

Godiva, Moğolistan'a açılıyorGodiva, Moğolistan'a açılıyor