Ünlü Portföy'den Dünya Göz için yasal takip

Ünlü Portföy, tahvil ödemesini gerçekleştirememesi sebebiyle Dünya Göz hakkında gerekli yasal takip sürecini başlatacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Göz'ün nitelikli yatırımcılara ihraç ettiği tahvillere İkinci Değişken Fon'unda yer veren Ünlü Portföy, tahvil ödemesini yapamayan Dünya Göz için yasal süreç başlattı. 

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle: "Dünya Göz Hastanesi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ihraç etmiş olduğu TRSDGOZ81719 ISIN kodlu tahvilin, 08.08.2017 tarihinde yapılması gereken anapara ve kupon ödemesinin yapılamayacağı ihraççı şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ilan edilmiştir.

İtfa tutarının ödenmemesi ve ortaya çıkan belirsizlik sebebiyle, ihtiyat prensibi gereği, Yatırım Fonlarına İlişkin Rehberin 5.1.2. maddesi uyarınca, 08.08.2017 tarihinde Ünlü Portföy İkinci Değişken Fon'umuzun portföyünde bulunan ilgili tahvillere yüzde 100 karşılık ayırmış bulunmaktayız.

Şirket ile yapılacak görüşmeler sonrası netleşecek duruma göre ayrılan karşılığın fona iadesi tekrar gözden geçirilecektir.

"Ödeme kabiliyetine sahip ama, yasal süreç başlatıyoruz"

İhraççının, söz konusu tahvilin itfa tutarını en kısa zamanda ödemek amacıyla çözüm alternatifleri üzerinde çalıştığını, iş hacminin yanı sıra varlık satışının da çözüme dahil edileceğini belirttiği KAP açıklaması sebebiyle Şirketin bu borcu ödeme kabiliyetine sahip olduğunu öngörmekle birlikte; Ünlü Portföy İkinci Serbest Fon'umuzun haklarını korumak, inançlı mülkiyet esaslarının ve basiretli tüccar olarak davranma ilkesinin gerekliliği olarak, ihraççı hakkında gerekli yasal takip sürecinin başlatılacağını belirtiriz."

Dünya Göz Hastanesi, tahvil ödemesini yapamadıDünya Göz Hastanesi, tahvil ödemesini yapamadı