Vakıf Emeklilik, Güneydoğu Bölge Müdürlüğü'nü açtı

Vakıf Emeklilik, Diyarbakır'ın Yenişehir Semti'nde açtığı bölge müdürlüğü ile 2014 sonuna kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 3 bin yeni BES katılımcısını sisteme almayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR -  Vakıf Emeklilik, Güneydoğu Bölge Müdürlüğü'nü Diyarbakır'da açtı.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Yenişehir Semti'nde oluşturulan Vakıf Emeklilik Güneydoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılışında yaptığı konuşmada, şirket olarak yeniden yapılanma sürecini kısa sürede tamamladıklarını belirterek, bu sayede çok sayıda kişiye ulaşarak daha iyi hizmet sunacaklarını söyledi.

Diyarbakır'dan sonra 3 bölge müdürlüğünün daha açılışını yaparak toplamda 13 bölgeye ulaşmış olacaklarını ifade eden Bostan, Güneydoğu Bölge Müdürlüğü'nün, Diyarbakır'ın yanı sıra Adıyaman, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman ve Şırnak illerindeki potansiyeli daha etkin şekilde değerlendireceğini kaydetti.

Tasarrufların hem ülke ekonomisinin hem de vatandaşın refahının garantörü olduğuna dikkat çeken Bostan, uzun dönem ve sürdürülebilir tasarrufların, vatandaşlar için daha güvenli ve yüksek yaşam standartlarında bir gelecek sağladığını vurguladı.

Genel Müdür Bostancı, tasarruf yapabilme kabiliyeti yüksek olan ülkelerin krizleri daha kolay ve az zararla atlattıklarının görüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Vakıf Emeklilik olarak amacımız hem bölge ekonomisine hem de tasarruf bilincinin gelişmesi için çalışmaktır. Hedefimiz 2014 yılı sonuna kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 3 bin yeni BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) katılımcısını sisteme alarak toplamda 13 milyon lira fon büyüklüğü oluşturmaktır. Ayrıca ferdi kaza ve hayat sigortalarında ise hedeflediğimiz hacim 1,4 milyon liradır."  

"Mikro kredi üyesi kadınlar ayda 10 lirayla üye olacak"

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül ise 2002 yılında 6 kişiyle Diyarbakır'da başlatılan mikro kredi uygulamasında 68 bin kişiye ulaştıklarını söyledi.

Bu uygulamadaki amaçlarının insanların onurlu bir şekilde yaşamalarına destek olarak, onların üretken hale gelmesi olduğunu dile getiren Akgül, uygulamadan düşük kredi alan çok sayıda kadının kendi iş yerini kurmayı başardığını kaydetti.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostancı'nın da katkısıyla mikro kredi uygulamasına üye olanların artık BES'e üye olabileceğini vurgulayan Akgül, "Türkiye'de ayda minimum 100 lira prim ödeyen herkes BES imkanından faydalanabilir. Mikro kredi üyesi olan dar gelirli kadınlarımız ayda 10 lira ile BES'e üye olabilecek. Fakirin fakiri olan kadın da artık emekli olma şansına sahip oldu" diye konuştu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, Bostancı ve Akgül, bölge müdürlüğünün açılışını gerçekleştirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir