Vakıf Katılımdan 91 milyon lira net kâr

Vakıf Katılım'ın yılın 3. çeyreğindeki net karı 91 milyon lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 yılının Şubat ayında hizmete giren Vakıf Katılım, 2017 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Vakıf Katılım, 2017’nin üçüncü çeyreğinde 8,39 milyar TL fon toplarken, ekonomiye 9,79 milyar TL finansman desteği sağlayarak katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla istikrarlı büyümesini sürdürdü. Aktif büyüklükte 2016 yılı sonuna göre yüzde 124’lük büyüme sergileyerek, 2017 yılı 3.çeyreği sonunda 10,51 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaşan Vakıf Katılım, 91 milyon TL net kâr elde etti.

Vakıf Katılım, bu dönemde şube sayısını da 52’ye çıkardı.

"Umut ve gayretimizi artırıyor

2017 üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, toplumun tüm kesimlerinden gösterilen ilgi sayesinde başarılı bir çeyrek dönemi daha geride bırakarak istikrarlı büyümelerini sürdürmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“Küresel finans piyasalarında yaşanan dalgalanmalara rağmen Türkiye Ekonomisi, 2017'nin 3'üncü çeyreğinde etkili mali teşvikler ve yüksek oranlı ekonomik harcamaların etkisiyle güçlü görünümünü sürdürmeyi devam ettirdi. Ekonomi alanında büyüme ve istihdam başta olmak üzere pek çok kalemde sergilediğimiz başarılı performans, gelecek günlere dair umut ve gayretimizi her geçen gün artırıyor.

Kamu gücünü, yüzyıllara dayanan vakıf kültürüyle harmanlayan Vakıf Katılım olarak sektördeki temel misyonumuzu sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve dolayısıyla ülkemizin ekonomisini daha da büyütmek olarak görüyoruz.

Kurulduğu günden bugüne sürekli başarılı bir performans sergileyen Vakıf Katılım aktif büyüklükte 2016 yılına göre yüzde 124’luk büyüme sergileyerek, 2017 yılı 3.çeyreği sonunda 10,51 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştık.

2017 yılı üçüncü çeyreğinde kullandırdığımız nakdi + gayri nakdi fonlarımız 9,79 milyar TL, topladığımız fonlar da 8,39 milyar TL’ye ulaşmış olup, kullandırdığımız fonların toplanan fonlara oranı yüzde 80,93 olarak gerçekleşmiştir. Geride bıraktığımız dönemde karlılık alanında gösterdiğimiz başarılı performansı bu çeyrekte de sürdürerek 2017 yılı 3.çeyreğinde 91 milyon TL net kâr elde ettik."