Vefa'nın fabrikası Afganistan'a okul üretecek

Vefa'nın Afganistan'da kurduğu prefabrik fabrikasının açılışı yapıldı. Fabrika, Afganistan'ın 2 yılda 6 bin okul inşa etme vizyonuna hizmet edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vefa'nın know-how ihracatıyla Afganistan devleti için kurduğu, prefabrik ve hafif çelik imalat fabrikası, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai, Afganistan Türkiye Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Afganistan Kentsel Gelişim Bakanı Seyit Sadat Mansoor Naderi, Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner ve Afganistan Toplu Konut İdaresi Başkanı İnam Said katıldı.

Finansmanı Afganistan Kentsel Gelişim Bakanlığı tarafından üstlenilen fabrika 11 milyon dolara mal oldu.

Açılışta yaptığı konuşmada Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, "Her iki tarafın gayretli çalışması ile fabrikanın kurulumunu 14 ayda tamamladık. Fabrika şimdiden iki yıllık kapasitesini doldurdu. Afganistan Devlet Başkanı'nın iki yılda 6 bin okul sözünü kurulan fabrika karşılıyor" dedi.

Afganistan'a bir yıl boyunca 6 kişilik özel bir ekiple danışmanlık hizmeti vereceklerini ifade eden Güner, "Makine ve ekipmanlar akıllı programlar kullanılarak donatıldı. Bu sayede yerel işgücünü çok rahat organize ederek devreye sokabileceğiz. Fabrika, Dilovası üretim üssümüz ile entegre çalışabilecek şekilde kurgulandı ve gerektiğinde Türkiye'den makineleri online olarak kontrol edebiliyoruz. Vefa olarak vereceğimiz bir yıllık danışmanlık hizmeti sonrasında fabrikanın işletimini tamamen devretmeyi planlıyoruz. Başta Cezayir olmak üzere birçok ülke ile know-how görüşmeleri yapıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir