Vestel pazar payını yüzde 20'ye çıkardı

Frost&Sullivan'ın beş farklı kritere göre yaptığı değerlendirmeler sonucunda Vestel, önceki yıl yüzde 14 olan pazar payını da yüzde 20'ye çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya'nın en önemli araştırma şirketlerinden Frost&Sullivan'ın yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye LED aydınlatma pazarının lideri önceki yıl olduğu gibi bu yıl da yine Vestel oldu. Frost&Sullivan'ın beş farklı kritere göre yaptığı değerlendirmeler sonucunda Türkiye LED aydınlatma pazarının ikinci kez lideri olan Vestel, önceki yıl yüzde 14 olan pazar payını da yüzde 20'ye çıkardı.

Vestel; kalitesi, güçlü Ar-Ge'si ve satış sonrası hizmetleri ile Türkiye LED aydınlatma pazarındaki liderliğini sürdürüyor. Üç yıl gibi kısa bir sürede Türkiye LED aydınlatma pazarında güçlü bir yapılanmaya ulaşan Vestel, önceki yıl yüzde 14 olan pazar payını da yüzde 20'ye çıkardı. Türkiye'de Uzak Doğu'dan gelen ucuz ürünler karşısında yerli ve kaliteli üretimin gücünü gösteren Vestel, bu yönüyle aynı zamanda LED aydınlatma sektörünün potansiyelini de göstermiş oldu.

LED aydınlatma pazarında hızlı büyüme

Frost&Sullivan'ın yaptığı araştırmaya göre; konvansiyonel aydınlatmanın pazar oranı her geçen gün azalmaya devam ediyor. 2020 yılında LED aydınlatma kullanım oranının yüzde 75'e ulaşacağı tahmin ediliyor. Bugün 112,5 milyon Euro civarında olan Türkiye'de LED pazarının ise 2015-2020 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 21 civarında büyüyerek 346 milyon Euro'ya ulaşacağı öngörülüyor. Aynı araştırmanın sonuçlarına göre; LED armatürlerin en sık kullanıldığı alanlar arasında perakende mağazalar ve ofisler ilk sırada yer alıyor. Hastane ve diğer sağlık kuruluşları ile sokak aydınlatmaları da gelişmekte olan alanlar arasında yer alıyor. 2020 yılında perakende sektöründe LED armatür kullanımının daha popüler olacağı, sokak aydınlatmalarında da büyük bir sıçrama yaşanacağı öngörülüyor.

"Yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlayacağı öngörülüyor"

Türkiye LED aydınlatma pazarı taşıdığı potansiyel ile gelişime açık bir alan olarak konumlanıyor. Enerji Bakanlığı'nın sokak aydınlatmalarında gerçekleştireceği LED dönüşümü bu açıdan büyük önem taşıyor. LED dönüşümünün tamamlanmasıyla değiştirilecek 7 milyon sokak armatürünün Türkiye'ye yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlayacağı öngörülüyor. LED dönüşümü sayesinde sağlanan enerji tasarrufu, cari açığımızdaki en büyük paya sahip kalemlerden enerji ithalatının düşürülmesine de katkı sağlamış olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir