Vestel "Venus'ünü Tasarla" yarışması düzenliyor

Vestel, akıllı telefonu Venus'ü iyileştirmek amacıyla "Venus'ünü Tasarla" yarışması organize ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vestel, akıllı cep telefonu Venus'ü geliştirmek üzere üniversite öğrencilerine yönelik "Venus’ünü Tasarla" yarışması düzenliyor.

Venus’ü iyileştirme amacıyla başlatılan yarışmada Vestel gençlerle birlikte donanım, yazılım, mobil aksesuar alanlarında geliştirmeler yapmayı hedefliyor.

Yarışmada birinci olan gruba 15 bin TL, ikinci olan gruba 10 bin TL, üçüncü olan gruba ise 5 bin TL ödül verilecek. Para ödülünün yanı sıra birinci grup Vestel’de proje bazlı çalışma fırsatı da elde edecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Gençlerimiz bu proje boyunca Vestel gibi Ar-Ge ve inovasyon konusunda önemli ödüller alarak başarısını kanıtlamış bir şirkette deneyim kazanacaklar. Vestel’in deneyimli çalışanları ile paylaşımlarda bulunup, süreçlere hâkim olacaklar. Yürüttüğümüz yetenek avı ve eğitimlerle sadece Vestel’e değil sektöre yeni bir soluk getirecek." diye konuştu.

Yarışma 3 aşamadan oluşuyor 

Şirket tarafından yapılan açıklamada verilen bilgilere göre, üç farklı aşamada ilerleyecek yarışmanın ilk aşamasında öğrenciler; fikirlerinin ne işe yarayacağı, Venus’e nasıl entegre edileceği ve insanların hayatlarına nasıl bir fayda sağlayacağını anlatacak.

İkinci ve final aşamasında ise projelerinin geliştirilmesi istenecek.

Başvuruların 13 Mayıs'a kadar alınacağı yarışmanın ilk 20’ye kalan talihlileri 31 Mayıs'ta duyurulacak. İlk aşamayı geçen 20 projeye sonraki aşamalarda Vestel’in Ar-Ge ekipleri destek verecek.

Vestel bünyesindeki İK, teknik ve pazarlama ekiplerinin yapacağı eleme doğrultusunda sona kalan 10 proje ise 13 Ekim'de duyurulacak. Finale kalan öğrenciler projelerinin son hallerini en geç 26 Ekim tarihinde sisteme yükleyecek.

Projeler yapılabilirlik, uygulanabilirlik, anlamlı tüketici faydası, özgünlük, yaratıcılık ve ilk aşamadan son aşamaya kadar proje sahiplerinin gösterdiği ilerleme kriterleri çerçevesinde değerlendirilecek.

Yarışmanın kazananları ekim ayı sonunda Raffles Otelde düzenlenecek organizasyonda açıklanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir