Vivalines, ilk Ankara seferine bugün başladı

Türkiye’de karayolu ile seyahat etmenin bütün kurallarını değiştirmeyi amaçlayan Vivalines, ilkleri ve birçok farklı hizmeti ile bugün ilk Ankara seferini gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK SEVAL

İSTANBUL - 'Yolculuğun Yeni Adı’ sloganıyla yola çıkan Vivalines, Türkiye’deki kara ulaştırmasının her geçen gün kötüye gitmesine dur demek, standartları yükseltmek ve kara ulaştırmasının her geçen gün artan oranında daha konforlu ve güvenli bir otobüs işletmesi konsepti kurmak için yola çıkıyor. Vivalines olarak, yolcuların arzu ettiği, güven, konfor ve çocuklardan yaşlı yolculara, işadamlarından öğrenci yolcularına kadar her yolcu kriterine cevap verebilen bir yapıya sahip olduklarını anlatan Vivalines Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek, “Vivalines olarak, mimari bir elin dokunduğu, iç dizaynı tamamen yenilenmiş ve altı otobüse ve İstanbul-Esenler, İstanbul-Ataşehir ve Ankara’da üç özel terminale sahibiz. Şirketimizde, 26 kabin amiri ve kabin memuruna, 24 kaptana ve diğer personellerimizle toplamda 87 kişiye istihdam sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. İlk seferlerine sadece Ankara ile başladıklarını kaydeden İpek, 31 koltuklu olan otobüslerinin günde üç sefer yapacağını, toplamda 18 sefer ile işadamları, öğrenciler ve zamanı pratik kullanması gereken yolcuları için mola vermeden non-stop olarak gerçekleştireceğini dile getirdi. İstanbul’da Ataşehir ve Esenler’de, Ankara’da da AŞTİ’de aynı konseptte terminallerinin bulunduğu bilgisini paylaşan İpek, kısa vadede Mayıs ayına kadar İzmir’de bir terminal oluşturarak, uzun vadede de çeşitli tatil ve öğrenci şehirleri olan Eskişehir, Bursa, Bodrum, Antalya, Tekirdağ, Edirne gibi şehirlere terminal kurma hedeflerinin bulunduğunu anlattı.

“Kara yolu taşımacılığında ilkleri gerçekleştiriyoruz”

Vivalines olarak, en çok önemsedikleri güvenlik alanında, check-in uygulaması, bagaj ve bilet pnr kod eşleştirilmesi, metal dedektörler ve x-ray cihazları ile yolcularının güvenliğini sağladıklarının altını çizen Bülent İpek, “Özel terminallerimizden yapacağımız seferlerimiz için yolcularımızı istekleri üzerine VIP araçlarımızla evlerinden ve iş yerlerinden alarak terminallerimize getirebiliyoruz” dedi. Bunun yanında yine dünyada bir ilk olan lounge hizmetlerinin, check-in’lerini tamamlayan ve boarding kartlarını alan yolcuları için her üç terminaldeki alanlarında ücretsiz ikramlarından istifade edebileceğini kaydeden İpek, lounge alanının yanında yer alan iş merkezlerindeki bilgisayarlarla yolcularının kişisel işlemlerini gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi. Otobüsün içinde ise yolcularının kendini hem güvende hem de konforlu hissetmesi için tüm detayları düşündüklerini vurgulayan İpek, “Özenle seçilmiş deri koltuklarımızın aralıkları 35 santim. Bunu bir mimarın elinden organize ettik ki konforu, lüksü ve ferahlığı ortaya çıkaralım istedik. Ayrıca, yolcularımızın Ankara’ya direk gidilebilmesi için kişisel ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği bilinciyle tüm otobüslerimizde tuvalet ve yemek ihtiyaçlarının da karşılanabilmesi için tuvalet ve sıcak yemek servisi yapan mutfak bölümü de yer alıyor. Hava alanında duty free olarak bilinen hediyelik eşya satışının otobüslerinde de gerçekleştirdiklerini söyleyen İpek, değişik ürün gruplarından oluşan hediyelik eşya hizmetinin yanında kesintisiz internet, tablet dağıtımı ve bu tabletlerde çocuklar için oyun ve filmlerin yer aldığını dile getirdi. Her yolcuya ücretsiz dağıttıkları travel kiti oluşturduklarını paylaşan İpek, “Bu kitte uyuma bandı, kulak tıkacı, diş macunu ve fırçası, ayakkabı çekeceği, kalem ve çorap bulunuyor. Bunların yanında gazete ve dergi, sınırsız ve birçok farklı içecek gruplarının ikramı bulunuyor. Otobüslerimizde iki hostesimiz bulunuyor. Kabin amiri ve kabin memurlarımız. Otobüslerimizin tüm sorumluluğu ise kaptanda değil, kabin amirlerimize aittir” dedi.

Otobüslerinin iç tasarımından hosteslere, çalışanların üniformalarından koltuk aralarına, ikram edilen ürünlerden ve ikram ünitelerinden yolcu salonlarına, biletlemeden boardinge, güvenlikten hediyelik eşya satışına kadar her alanda bir yenilik getirdiklerine dikkat çeken İpek, dünya kara yolu taşımacılığında bir ilk olan bu hizmetlerinin sadece 65 TL olduğunun altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir