Vodafone'dan 100 milyon liralık müzik yatırımı

Özellikle gençleri müzik alanında destekleyen Vodafone, 2022 sonunda müziğe toplamda 100 milyon TL yatıracak. (Selenay Yağcı)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Vodafone FreeZone markasıyla müzik alanında 8 yılda 100 milyon TL'lik yatırım yaptı. Vodafone'un müziğin dijitalleşmesi için kurduğu Vodafone FreeZone Stüdyo ise bir yaşını doldurdu.

Birinci yılında yaklaşık 8,5 milyon TL yatırım yapılan stüdyo, bu süreçte 5 online konsere ev sahipliği yaparken, bu konserlerle Türkiye'nin dört bir yanında 2,5 milyona yakın izlenme oranına ulaştı. Özellikle gençleri müzik alanında destekleyen Vodafone, önümüzdeki yıl müziğe 10 milyon TL daha yatırım yapmayı hedefliyor. Vodafone Park'ta hizmete sunulan Vodafone FreeZone Stüdyo'nun ilk bir yılını değerlendirmek üzere deüzenlenen toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, müzik yatırımlarımızda genişbant teknolojilerini kullanarak hem daha iyi bir müzik deneyimi sağlıyor, hem de müziğin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olduklarını hatırlattı.

Aksoy, 2022 sonuna kadar müziğin dijitalleştirilmesine 100 milyon TL daha yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Vodafone FreeZone Stüdyo, hem bir 'dijital müzik stüdyosu', hem bir 'dijital konser sahnesi', hem de bir 'dijital içerik fabrikası' olarak hizmet veriyor. Vodafone FreeZone olarak, 'müzik' ve 'müzik alanında genç yetenekleri desteklemek' denince akla gelen ilk marka olmak istiyoruz. Bu kapsamda, gençlerin müzik tutkusuna destek olmaya ve onlara yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Hedef en az 2 genç yetenek çıkarmak

Vodafone'un FreeZone Stüdyo'nun takım arkadaşı olduklarını hatırlatan GNL Entertainment Kurucusu ve CEO'su Alp Çağrı Günal, şunları anlattı: "Hedefimiz, yılda en az 2 genç yeteneği müzik piyasasına kazandırmak. Stüdyomuzda kayıt yapan amatör gruplardan en az birini müzik sektörüne kazandırmak istiyoruz. Ayrıca, FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması'nın galibi Umur Doma için ocakta single çıkaracağız. GNL olarak, başarı hikâyelerimiz var. Vodafone FreeZone Stüdyo'da yeni hikâyeler yaratmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl 200 civarı amatör grubun bu stüdyoda prova veya kayıt yapacağını tahmin ediyoruz. Stüdyoda yılda ortalama 8 online konser düzenleyebiliyoruz. Bu konserlerde sanatçılar için yaş sınırımız yok."

Bir yılda 400 saatlik kayıt yapıldı

Vodafone FreeZone Stüdyo, Türkiye'de müzik yapan tüm gençlere açık. Genç yetenekler, haftanın 6 günü 12.00- 24.00 saatleri arasında hizmet veren stüdyoda, online rezervasyonla 4 saat boyunca çalışabiliyor, tonmaysterden teknik koçluk alarak kayıtlar gerçekleştirebiliyor ve bu kayıtları alabiliyor. Stüdyo'da 1 yılda 64 grup prova, 100'e yakın grup da kayıt yaptı. Stüdyoda bugüne kadar toplam 400 saatlik kayıt gerçekleştirildi.