Yapı Kredi Fikrimobil ödülleri sahiplerini buldu

Birinciliği "Bilgi Fırtınası" projesi, ikinciliği "Engelsiz Şube" projesi, üçüncülüğü ise "Hediye Pusulası" kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi'nin üniversite öğrencileri için gerçekleştirdiği yarışma FikriMobil ödülleri sahiplerini buldu.

Yapı Kredi açıklamasına göre, FikriMobil'e katılan yüzlerce proje arasından ilk 20'ye kalan projelerin değerlendirilmesi sonrasında finale katılacak 7 proje Yapı Kredi Bankacılık Akademisinde yapılan 3 günlük final kampı sonrasında jüri karşısına çıktı. Birinciliği "Bilgi Fırtınası" projesi, ikinciliği "Engelsiz Şube" projesi, üçüncülüğü ise "Hediye Pusulası" kazandı.

Ödül töreninde konuşan Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, dünyada gün geçtikçe artan yaklaşık 70 milyar dolar değerinde bir mobil ekonomi olduğunu belirterek, "Bu ekonomiden ülkemizin de pay alabilmesi adına kalıpların dışında serbest düşünebilen, sektöre henüz adım atmamış nitelikli genç arkadaşlarımızın yaratıcı fikirlerine çok önem veriyoruz" dedi.

Erdoğan, Yapı Kredi olarak mobilite konusunda gençlerin yaratıcı fikirlerinin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki yıllarda beraber çalışabileceğimiz genç arkadaşlarımızla bir araya gelmek ve fikirlerini hayata geçirmek bize de ayrı bir heyecan yaşatıyor. Geçmişten süregelen öncü ürün ve hizmet alışkanlıklarımızın devamı olarak son iki yıldır artan bir ivmeyle bu konudaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mobil ve teknoloji dünyasına ilgi duyan üniversite öğrencilerinin iOS, Android  ve Windows 8 platformları üzerinden gerçekleştirdikleri uygulamalarla yarıştıkları FikriMobil'de  kullanılabilirlik, fonksiyonellik, yaratıcılık, uygulanabilirlik, verimliliğe katkısı, pazar ve rekabete etkisi, gelir modeli ve özgünlük gibi birçok kriter göz önünde bulunduruldu.

Yarışmada ilk üç sırayı alan projelerden birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira ve üçüncüye de 5 bin lira ödül verildi. Ayrıca finale kalan 7 proje ekibine ise mansiyon ödülü olarak Yapı Kredi Bankacılık Akademisi İş Dünyasında Profesyonellik eğitimi hediye edildi. Microsoft Türkiye ise mansiyon ödülü olarak 1. olan proje ekibine Microsoft BizSpark ve 1 senelik bulut kaynağı hakkı, 2. olan proje ekibine Free MSDN üyeliği hediye etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir