Yavuz Enerji, kendi tesisinde ürettiği enerjiyi devlete satacak

Güneş enerjisi tesislerine imza atan Yavuz, kurulduğu günden bu yana 37 milyon euroluk proje geliştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUTTALİP AKKUŞ 
K.MARAŞ 

Güneş enerjisi tesislerine imza atan Yavuz, kurulduğu günden bu yana 37 milyon euroluk proje geliştirdi. Şimdilerde 110 milyon euro yatırımla, 100 megavatlı enerji üretim kapasitesine sahip kendi tesisini kurmaya hazırlanın şirket, devlete elektrik satmayı hedefliyor. 

Şirketlerinin 4 yıl önce Kahramanmaraş'ta kurulduğunu anlatan Yavuz Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydoğdu, Türkiye'nin yenilenebilir enerji açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu potansiyel özellikle güneş enerjisinde ön plana çıkıyor. Türkiye bu konuda çok avantajlı” dedi. 

Şirketlerinin de bölgede büyük projelere imza attığını anlatan Aydoğdu, “Kurulduğumuz günden bu yana 35 megavatlık kapasiteye sahip proje geliştirdik. Bu projelerin maliyeti ise 37 milyon euro” diye konuştu. Gündemlerinde yeni projelerin bulunduğunun altını çizen Aydoğdu, kendi enerji santrallerini kurmayı ve enerji satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Kurum ya da kuruluşların enerji ihtiyaçlarını karşılamaları adına güneş panelleri de kurduklarını anlatan Aydoğdu, enerji kaynaklarından üretim gerçekleştirmek için projeler yürüttüklerini belirtti. 

Kentteki ilk şubelerini Afşin'de açtıklarını söyleyen Aydoğdu, şubelerine yenilerini ekleyeceklerini aktardı. Aydoğdu, “Türkiye'de önümüzdeki beş yıl içinde çok hızlı bir şekilde güneş enerjisi tarlaları oluşacağını düşünüyorum. 2023’te de 2053’te de tarım ve enerji de bir numara olmak zorundayız. Biz de şirket olarak çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir