Yeni Clio Bursa'da üretilecek

Oyak Renault, 2019'a yeni model müjdesiyle girdi. Yeni Clio'nun Bursa fabrikasında üretime başlayacağını duyuran Genel Müdür Aoun, "En mükemmel, en güzel aracı üretmeye odaklandık" dedi. (Ömer Faruk Çiftçi)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖMER FARUK ÇİFTÇİ

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, önceki akşam oynanan Bursaspor- Fenerbahçe maçını Bursalı basın mensuplarıyla birlikte izledi. Maç öncesi 2018 yılını değerlendirerek bu yılki öngörülerini paylaşan Aoun, "2019, 2018 gibi gözüken bir yıl. Belki biraz daha kötü bir yıl gibi görünüyor. Şu anda 2019 için üretim ve performansa odaklanmış durumdayız. 2019'un en önemli atılımı bebeğimiz, yeni Clio, çok yakında fabrikamızda üretilmeye başlayacak. Mart ayının ilk haftasından itibaren Cenevre Fuarı'nda yeni Clio'muz görücüye çıkacak. Otomotiv sektörü için zorlu geçmesini beklediğimiz 2019'da da yeni proje ve yatırımlarımızla, 50 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemizle, ülke ekonomisi ile otomotiv sanayisinin gelişmesine katkıda bulunup, yeni projeler üretmeye, yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

"Satışlardaki düşüş Oyak Renault'yu etkilemedi"

Otomobil satışlarında yaşanan düşüşün Oyak Renult'yu etkilemediğini vurgulayan Genel Müdür Antoine Aoun, "İyi ki ihracat ağırlıklı çalışıyoruz diyorum. Şu anda üretimimizin yüzde 80'ini 70'e yakın ülkeye ihraç ediyoruz. İhracatımız sayesinde 3 ekip sürekli çalışmamızı sağladı. İşten çıkarma olmadan, durmadan aktivitemize devam ettik" dedi. Otomobil üretimindeki düşüşe karşın motor üretimi ve aksamında artış kaydedildiğine işaret eden Aoun, 2018'de motor üretiminde tarihi rekorlarını kırdıklarına dikkat çekti.

Aoun, şunları dile getirdi: "TİM sonuçlarına göre 2017'de Türkiye'de en çok ihracat yapan 4'üncü firma olduk. Biz sadece otomobilden konuşuyoruz ancak onun dışında da tamamen bitmemiş kasaları, başka Renault fabrikalarına da gönderiyoruz. O bizim üretim rakamlarımız içinde sayılmıyor. 2018'de 602 bin 421 motor üreterek rekor kırdık. Ayrıca 239 bin 591 vites kutusu, 708 bin 670 adet şasi ürettik. Otomobil üretiminde ise yılı 336 bin 888 adetle kapattık. Oyak Renault böylece 1998 yılından bu yana elinde tuttuğu ‘Türkiye'nin en fazla üretim yapan otomobil şirketi' unvanını sürdürdü. Amacımız en başından beri üretimi aksatmamak, eksik vardiya çalışmamaktı. Hedefimize ulaşarak yılı kapattık."

"Oyak Renault'yu yeni teknoloji çağına hazırlıyoruz"

Otomotiv endüstrisindeki değişimlere ayak uydurarak Oyak Renault'yu yeni teknoloji çağına hazırladıklarını dile getiren Aoun, dijitalizasyona ağırlık verdiklerini, döküm atölyesinde yeni yatırım yaptıklarını vurguladı. Aoun sözlerini şöyle sürdürdü: "Geldiğimde, direktörlerim ile bu fabrikayı nasıl daha güzel hale getirebiliriz konusunu tartıştık ve sonucunda aksiyonlar aldık. Oyak Renault'nun gelişmek için hırsı ve niyeti var. Geçen yıl 100 milyon euroluk yatırımla yeni alüminyum enjeksiyon tesisinin temelini attık. Ayrıca yüksek hızlı yeni pres hattını da hayata geçirdik" değerlendirmesini yaptı.

"Fabrikayı çalışanların ikinci evi yapacağız"

Fabrika bünyesinde "Sıfır kaza, sıfır hata" projesini başlattıklarını hatırlatan Antoine Aoun, "Bütün şirketi kapsayan mükemmelliği arıyoruz" dedi. Aoun şu bilgileri verdi: "Fabrikamızı çalışanlarımızın ikinci evi haline getirmek istiyoruz. Fabrika içinde dinlenme yerlerini gözden geçirdik. Çalışanların kendilerini evlerinde hissetmeleri için düzenlemeler yaptık."