Yeni konseptli Park Inn’lerden 4 tane daha geliyor

Park Inn, ilk olarak İstanbul Atatürk Airport'a uyguladığı yeni konseptini 3 şehire daha getiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI 

İSTANBUL - Dünyanın en büyük otel gruplarından Carlson Rezidor’ın 4 yıldızlı otel markası Park Inn’de Y kuşağını hedefleyen konsept değişikliği yaptı. Bu değişikliği ilk olarak İstanbul’da açılan Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport’a uygulayan şirket, bu konsept ile Türkiye’de 3 şehire daha geliyor. 

Basın Ekspress Yolu üzerinde konumlanan Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport’un ardından İstanbul Ataşehir, Ankara, Samsun, İzmir olmak üzere 4 yeni Park Inn daha hizmete açılacak. 

Carlson RPark Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Genel Müdürü Eylem Fındık, otelin toplam 154 odası ve 7 adet salonu ile otelde dünyadaki Park Inn’lerden tamamen farklı konsept uyguladıklarını ve özellikle Y kuşağına hitap etmek istediklerini belirtti. Bu yeni konseptleri ile diğer Park Inn’lere ilham olduklarını kaydeden Fındık, artık Park Inn markasının bu konsepten ilerleyeceğini söyledi. 

Y kuşağı, 1 - 2 gece konaklıyor 

Yeni jenerasyonun seyahatlerinde 5 yıldızlı otel ağırlığından uzak otelleri tercih ettiğini vurgulayan Fındık, “1 ya da 2 gecelik konaklanamalara hitap eden otellere ihtiyaç var. Artık gel, işini hallet ve git olarak seyahat ediliyor. Bu seyahatler içinde misafirin işini kolaylaştıracak 5 yıldızlı otel ağırlığından uzak konseptler tercih ediliyor. Özellikle gençler bu tarz otellerde konaklıyor” diye konuştu. Avrupa’da bu tip oteller ve konaklamalar çok yaygın olduğunu belirten Fındık, Türkiye’de henüz oturmamış durumda olduğunu kaydetti. Yeni konseptin aslında tamamen müşterilerini rahat ettirmek üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Fındık, “Bizim burada bir farkımız daha var. 5 yıldızlı oteldeki hizmetler veriyoruz. Oda servisi,vale servisi, mini bar gibi hizmetlerimiz var” dedi. Fındık, havalimanın bölgesi otellerinde konaklayanlar için şunları söyledi: “Toplantı fuarların dışında uıakta yer bulamadığı için gelen misafirler oluyor ya da aktarmalı uçan yolcular bir gece konaklayıp devam etmek istiyor. Yolculuğuna ara veren misafirler özellikle Japonlar. Kapadokya’ya giden Japonlar bir gece konaklayarak yolculuğa devam ediyor.” Şuanda otelin yüzde 70 dolu olduğunu belirten Fındık, ilk 3 aylık süreçlerinde dolulukların iyi olduğunu kaydetti. Son dönemdeki terör olayları sebebiyle bir durgunluk olduğunu dile getiren Fındık, şunları ekledi: “İlk 3 aylık dönemimiz toplantılar için uygun aylar değildi. Eylül ayı toplantı için en önemli aylardan biridir Bu bölgede uluslararası fuarlarda olur. Ancak fuar katılımcıları bile azaldı. Normal rutininde giderse bölgede olan fuarlardan payımıza düşeni alacağız. Ekim ve kasımdan beklentimiz daha yüksek.Durgunluk sürecinin uzayacağını düşünmüyoruz.” Ülkede olan olaylar turizmi çok çabuk etkilediğine dikkat çeken Fındık, “Türkiye Ortadoğu olarak görünüyor. Mısır'ı bile bizim sınır komşumuz sanıyorlardı. Yurtdışında şuan algı olarak savaşta görünüyoruz” dedi. Bu yıl için havalimanı bölgesinde sıkıntı yaşanmadığını bildiren Fındık, bu ay itibari ile hissedildiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir