Yeni nesil yapı levhası Modelpan, ABD'de tanıtıldı

Ak Alev, 15-16 Mart 2017 tarihleri arasında New York Javits Center'da gerçekleştirilen dünyanın önemli yapı inşaat fuarlarından olan New York Build'e katılarak yeni nesil yapı levhası Modelpan'ı tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Ak Alev Manyezit Levha Üretim'in yeni nesil yapı levhası Modelpan, dünyanın en büyük yapı fuarlarından olan New York Build'de görücüye çıktı. Fuarda yapı dünyasının profesyonelleri ile buluşan Modelpan, A1 sınıfı yanmaz özelliği, yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlayan yapısı ve diğer yalıtım levhalarına kıyasla dikkat çeken hafifliği ile öne çıktı.

Fuar alanında "Binaların Geleceği" konulu bir sunum gerçekleştiren Modelpan Genel Müdürü Sibel Hızlan, "Artık ürün özelliklerine çevre ile ilişkili yeni kriterler ekleniyor. Sürdürülebilir mimarı, düşük enerji kullanımlı, çevre dostu ve çevresiyle entegre malzemeler gelecekte inşaat sektörüne yön verecek" dedi.

"Örnek bir inovasyon projesi"

Hızlan, "Yeni nesil ekolojik bir yapı paneli olan Modelpan, uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ardından geliştirildi. Yüzde yüz doğal hammadde ve yerli sermaye ile üretilerek ülke ekonomisine katma değer sağlandı. Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Ak Alev ve Kümaş'ın çalışanlarının oluşturduğu Ar-Ge ekibi tarafından, Türkiye'nin bu alanda önde gelen akademisyenlerinin de destek verdiği örnek bir inovasyon projesine imza atıldı." diye konuştu.

Genel Müdür Hızlan, yeni nesil yapı levhası Modelpan'ın özellikleriyle ilgili ise şunları kaydetti: "Modelpan Manyezit Yapı Levhası A1 sınıfı yanmazlık, su ve neme dayanıklılık, ekolojiklik, yüksek ısı ve ses yalıtımı, darbelere karşı dayanıklılık gibi pek çok özelliği aynı panelde buluşturan inovatif bir yapı panelidir. Ayrıca çevre dostu malzeme içeriği sayesinde zararlı gaz salınımı yapmaması hayati bir fayda sağlıyor. Asbest, silis, organik çözücüler, yağ, toksik madde, ağır metal gibi çevreye ve insan sağlığına zararlı hiçbir madde içermiyor. Tüm bu teknik özelliklerinin yanı sıra esneklik, hafiflik, kolay kesim ve farklı şekillerde ebatlandırılabilme avantajıyla uygulama kolaylığı, boyaya hazır yüzeyi sayesinde malzeme ve işçilik maliyetini azaltma olanağı sayesinde ekonomiklik gibi fayda ve avantajlarıyla yapı sektöründe fark yaratan inovatif bir ürün olma özelliği taşıyor."