Yenişehir Laboratuarı, üretimini Santa Farma'ya taşıdı

Yenişehir Laboratuarı, Santa Farma ile yaptığı anlaşma sonrası, üretimine Santa Farma’nın tesislerinde devam etme kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1975 yılında Eczacı Arif Tamaç tarafından Ankara’da kurulan Yenişehir Laboratuarı, gastrointestinal sistem ve üst solunum yolu hastalıklarına yönelik teşhis ve tedavide kullanılan 7 ürünü için, yılda yaklaşık 9 milyon kutuluk ilaç üretimini, Santa Farma’nın yeni üretim tesislerinde yaptırmaya karar verdi.

Öncelikli hedeflerinin Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek ürün portföyünü genişletmek ve dünya ilaç pazarına açılmak olduğunu bildiren Yenişehir Laboratuarı Genel Müdürü Elif Tamaç, anlaşmayla ilgili olarak, “Avrupa Birliği’nin iyi üretim koşullarına uygunluk sertifikasına sahip üretim tesisi, deneyimli kadrosu ve projemize olan profesyonel yaklaşımıyla, hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda gücümüze güç katacağını düşünerek Santa Farma ile fason üretim anlaşmasına imza atmış bulunmaktayız" dedi.

Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Erol Kiresepi ise şunları söyledi:

“Yaptığımız yatırımlar sonucunda yerli üretimde fark yaratma vizyonumuzu hayata geçirmeye başladığımız bir dönemdeyiz. Son teknoloji ürünü araçlarla donatılan üretim tesisimiz ve titiz yaklaşım sergileyen ekibimizle, Türkiye ilaç üretim sektöründe fark yaratan köklü bir firmayla daha ortaklığa imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz, yeni ve modern tesisimiz aracılığıyla dünyanın önde gelen ilaç firmalarının ürünlerinin Türkiye’de üretilmesini sağlamak. Bu hedef doğrultusunda Yenişehir Laboratuarı gibi önemli bir kurumla ortaklığa imza atmak bizim için çok önemli bir adım.”