Yıldız: Bu bir el koyma değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK'nın yeni yönetim kurulu atadığı Osmangazi Elektrik'le ilgili değerlendirmede bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK'nın yeni yönetim kurulu atadığı Osmangazi Elektrik'le ilgili değerlendirmede bulundu.

Edinimlerini yerine getiremeyen özel sektör temsilcileri varsa oraya müdahale etmek ve denetimleri yapmak durumunda olduklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Bu bir el koyma değildir. Bu, şirketin hisseleri yine özel sektörde kalmak kaydıyla yönetiminin değişmesidir. Ne zamana kadar bu değişiklik devam eder? Bu şirketin rasyoları, şirketin bilançosu uygun hale geldikten, TETAŞ'a ödemelerini, PMUM'a ödemelerini yaptıktan sonra o şirketin yönetimi tekrar eski hissedarlarına geçer. Şu anda hisse yapısı değişmiş değildir.

O yüzden bu bir el koyma değildir. Hisse yapısı yine mevcut özel sektörde bırakılmaktadır, orada kalmaktadır ama dediğim gibi oranın daha iyi yönetilmesi lazım. Bu aynı zamanda özelleştirmeyle alakalı bize eleştiri koyanlara da tabii bir cevaptır."

5 yönetim kurulu üyesinden 4'ünü değiştirdik

"Bizler layüsel şekilde davranamıyız, oraya kayıtsız kalamayız. Oranın yatırımlarını vatandaşımız adına denetlemek zorundayız" diyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eksiklik varsa onları ikaz etmek durumundayız ve bunların varlık satışları yapılmadı biliyorsunuz. Trafolar, elektrik direkleri, teller, her türlü donanımlar satılmadı. 2036 yılına kadar kullanım hakkı verildi. O yüzden bu vatandaşımızın hizmetlerinde herhangi bir kesinti, herhangi bir geri duruş yoktur.

Yatırımlar normal şekilde devam edecektir, etmelidir de ama dediğim gibi daha iyi yönetilmesi için 5 yönetim kurulu üyesinden 4'ünü değiştirdik. Bu işte daha ehil ve kontrolü elinde bulundurabilecek arkadaşlarımızdır. İyi bir çalışma olacaktır. Bu bizim özelleştirmeyle alakalı politikalarımızı etkilemez. Tam tersi denetimle alakalı irademizi daha da güçlü kılar."