Yıldız Holding, Ak Gıda'yı halka açıyor

Yıldız Holding'in iştiraki Ak Gıda sermayesinin yüzde 45'ine kadar olan payların halka arzı için SPK'ya başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Holding'in en büyük iştiraklerinden süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda, sermayesinin yüzde 45'ine kadar olan payların halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Şirket tarafından yayımlanan bültende, işleme kapasitesine göre süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük şirketi olan Ak Gıda'nın satış gelirlerinin 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 16.7 artışla 2.04 milyar lira olduğu ifade edildi.

Ak Gıda, Türkiye'nin en büyük yiyecek ve içecek şirketi olan Yıldız Holding'in gıda markaları dışında diğer şirketler ve özel markalı ürünler için süt ve süt ürünleri üretiyor. Şirket geçen yıl Ortadoğu ağırlıklı olmak üzere ihracattan 84.7 milyon lira gelir elde etti.

Bültene göre halka arzda Yıldız Holding ve diğer pay sahiplerinin şirketteki payları satılacak. Bültende halka arz hakkında başka bir ayrıntı yer almıyor.

Yıldız Holding daha önce Reuters'a yaptığı açıklamada Ak Gıda'nın halka arzı için SPK'ya ön başvuruda bulunulduğunu belirtmiş, kaynaklar ise halka arz için ÜNLÜ&Co ve HSBC'nin yetkilendirildiğini belirtmişti.