Yıldız Holding, g2m'i bünyesine kattı

Yıldız Holding, ev dışı tüketim şirketi G2M'in Actera Özel Sermaye Fonu'ndaki yüzde 64 payını aldı. Yıldız Holding CFO'su Cem Karakaş, "Ev dışı tüketim ciromuz yaklaşık ikiye katlanacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Holding, girişim sermayesi Actera Özel Sermaye Fonu'unun ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren g2m'deki yüzde 64 payını aldı.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, Holding ile Acteraarasında imzalanan anlaşmaya göre, şirketin elindeki yüzde 64'lük hissenin Rekabet Kurulu kararının ardından Yıldız Holding'e geçeceği belirtildi.

Açıklamada gerçekleşen hisse alım işleminin bedeli ile ilgili bir bilgi ise yer almadı.

Son yıllarda dünyada en hızlı büyüyen pazarların başında  ev dışı tüketim sektörünün geldiğine işaret eden Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, “Türkiye’de de benzer bir performans gösteriyor. G2M Türkiye pazarının bu alandaki önemli oyuncularından biri. Her biri kendi alanında güçlü markalarla ve tedarikçilerle uzun yıllara dayanan sağlam ticari ilişkileri var. Satın alım sonrasında da aynı çalışma sistemi devam edecek” şeklinde konuştu. 

Yıldız Holding’in geleneksel kanala Horizon ve Hüner Pazarlama, modern kanala ise Pasifik ve Teközel şirketleri ile ulaştığına değinen Serdengeçti, şöyle devam etti: 

“Ev dışı tüketimde ise Eksper Gıda ve Marsa şirketlerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 10 binden fazla ürünü ve 17 bin kayıtlı müşterisi bulunan g2m, bu özellikleriyle Yıldız Holding’in ev dışı tüketim satış ve dağıtım zincirinin üçüncü ve önemli bir halkası olacak. Yıldız Holding g2m’yi, yeni bir kanala açılımı sağlayan bir portföy şirketi olarak konumlayacak ve şirket Yıldız Holding çatısı altında bağımsız olarak varlığını sürdürmeye devam edecek. Yerli ve yabancı pek çok tedarikçi ve marka ile çalışan g2m’in tedarik zinciri ve ürün portföyü mevcut şekliyle Yıldız Holding ile güçlenerek yoluna devam edecek. ”

Yıldız Holding CFO'su Cem Karakaş, "Türkiye'de hızla büyüyen ev dışı tüketim sektöründeki işlerimiz, G2M'nin bünyemize katılması ile daha da gelişecek. 2014 yılında 600 milyon TL konsolide ciro yapan g2m ile beraber Yıldız Holding ev dışı tüketim cirosu yaklaşık ikiye katlanacak" dedi.

G2M, otel, restoran, yemek şirketleri gibi ev dışı tüketim noktalarının gıda, sarf ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması alanında faaliyet gösteriyor.