Zagreb'in yolcu kapasitesi 5 milyona çıkıyor

TAV Havalimanları'nın da içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkaran yeni terminali hizmete başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAV Havalimanları'nın da içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkaran yeni terminal binası, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Zagreb Havalimanı'nın Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkilerin ve iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

330 milyon euroluk yatırım

Yaklaşık 330 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali, 65 bin metrekarelik alana, sekiz yolcu köprüsüne, 30 check-in kontuarına ve bin 100 araçlık bir otoparka sahip. Gelecek dönemde terminal kapasitesinin yıllık 8 milyon yolcuya kadar çıkarılması planlanırken, TAV, Zagreb Havalimanı'nı 2042 yılına kadar işletecek.

TAV Havalimanları'nın projeyi yürüten konsorsiyumda yüzde 15 payı bulunuyor. Konsorsiyum Zagreb Havalimanı'nın işletmesini Aralık 2013'te devralmış, yeni terminal inşaatı ise Mayıs 2014'te başlamıştı. Zagreb Havalimanı 2016'da, bir önceki yıla göre yüzde 7'lik artışla yaklaşık 2,8 milyon yolcuya hizmet verdi.

BTA, Zagreb'de 13 yıllığına yiyecek-içecek alanlarını işletecek

TAV Havalimanları iştiraki BTA da Zagreb Havalimanı'ndaki yeni terminalin hizmete girmesiyle birlikte operasyonunu genişletti. Havalimanındaki yiyecek içecek noktalarının sayısını 11'e çıkaran BTA, Zagreb'de çift haneli büyüme bekliyor. Yurt içinde 5, yurt dışında 11 havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Zagreb'de 13 yıllığına yiyecek-içecek alanlarını işletecek.

BTA, Zagreb Havalimanı'nın yiyecek-içecek alanlarının işletmesi için açılan ihaleyi ekim 2015'te kazanmış, Ağustos 2016'da da faaliyete başlamıştı. BTA, terminal içindeki yiyecek-içecek alanlarını işletmenin yanı sıra sekiz havayolunun uçak içi ikramlarını hazırlıyor ve havalimanındaki tek özel yolcu salonunu işletiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir