Zen Makine, iş makineleri satışında iddialı

Zen Makine Firma Ortağı Selda Duruöz, makine sektöründe diğer satış bayilerinden en büyük farklılılarının kendi bünyesinde bulundurduğu servis ekibi ile müşterilerine giderek hizmet sağlamak olduğunu vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Dünyaca ünlü  Liebherr, Bomag ve Hyster markalarının bayiliğini yapan Zen Makine, bünyesinde satış ve servis hizmetini barındırıyor. Zen makine, Kayseri ve çevre illere verdiği ihtiyaca uygun hizmetleri ile müşteri memnuniyeti sağlayan firma, bayiliğini yaptığı  iş makinelerinin satışında iddialı. 

Makine sektöründe kalitede kendini ispatlamış markalarla çalışmanın avantalarını yaşadıklarını ifade eden Zen Makine Firma Ortağı Selda Duruöz, makine sektöründe diğer satış bayilerinden en büyük farklılılarının kendi bünyesinde bulundurduğu servis ekibi ile müşterilerine giderek hizmet sağlamak olduğunu vurguladı. Duruöz, "İşe başladığımızdan bu yana hep müşterinin sıkıntısını kendi sıkıntımız gördük. Bir üretim yerinde bir makinenin arızalanmasının ne kadar can sıkıcı olabileceğini biliyoruz. Sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak normalde servise gelmesi gereken makinelerin biz servisimizle ayağına gittik. Müşterilerimiz artık biliyor ki onlar için doğru çözümler sunuyoruz. Bu da bize başarı getirdi. Bölgemizde hem satış bayisi olup hem de proje bazlı iş yapan sanıyorum tek bayiyiz" dedi. 

Ürün portföylerine değinen Duruöz , "İş makineleri, yol makineleri ve forklift satışı yapıyoruz. Bunun yanında yardımcı ürünlerinde satışını yapıyoruz. Dozer ve ihtiyaca özel niş makineler konusunda oldukça iddialıyız. Dünyaca ünlü Alman markası olan Liebherr‘i, yol grubunda ise Alman Bomag'ı satışlarını tercih ettik. Bomag'ın Türkiye'de çalıştığı en iyi firmalardan biriyiz. Ayrıca dünyanın en büyük forklift üreticilerinden biri olan Hyster'in de satışını üstlendik. Makine satışının yanı sıra, satış sonrasında yine bu markalar ve diğer başka markaların yedek parça teminini ve servis işlerini de bünyemizde sürdürüyoruz" şeklinde belirtti. 

‘Liebherr'in satış ve servisini bir arada bulunduran 3 bayiden biriyiz'

Liebherr firmasının Kayseri bayiliğini yaptığını söyleyen Duruöz, "Liebherr ürünlerinin Türkiye'de satış ve servisini bir arada bulunduran 3 bayiden biriyiz. Liebherr ile çalışmak çok keyifli, ürün yelpazesi oldukça geniş. Ekip çalışmasına ve başarısına çok önem veriyor. Liebherr Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Liebherr Makine Ticaret Servis Limited Şirketi 2008 yılında  Liebherr ürünlerinin satışı,pazarlanması ve satış sonrası hizmetlerin sağlanması için kuruldu.Hafriyat makineleri,yük elleçleme makineleri,liman donanımı,paletli vinçler ve özel temel inşaat makineleri olmak üzere geniş ürün yelpazesine sahip olan Liebherr güvenilir ve hesaplı hizmet çözümleri sunuyor.Liebherr ülkemizde ciddi bir paletli dozer ihalesini aldı. Bizler de bu doğrultuda, Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne (DSİ) 130 adet PR 754 Litronic paletli dozer satışı gerçekleştirdik. Bu sayı Liebherr'in en büyük toplu ihale rakamı olma özelliğini taşıyor" diye ifade etti.

Bu işe başlama hikayesini anlatan Duruöz,"Ankara'da büyük bir holding bünyesinde üst düzey yönetici olarak çalışıyordum. Evlendikten sonra Kayseri'ye yerleştim. Bir arkadaşımın öneri ve ısrarıyla 2006 yılında, eşimle beraber Zen Makina'yı kurduk.2 yıl farklı bir firmayla çalıştıktan sonra 2008 yılında bir dünya markası olan Alman firması Liebherr ile yola devam etmeye karar verdim. Eşim ve ben bu işi Kayseri'de kurumsal bir kimlikle profesyonel olarak yapmak istedik.Bunun için de teknolojik alt yapı yatırımları yaptık. Müşteri bilgilerini, makine bilgilerini ve her makineye yapılan işlemi kayıt altında tutuyoruz. Makinelere bilgisayarla bağlanarak müdahale ediyoruz. Biz bu işe başladığımızda çok yanlış vardı. Bayilikler servise verilmiş, tamirhanelere servis yetkisi verilmişti. Biz örnek olarak  bunları düzeltmeye çalıştık" şeklinde konuştu.

Kurumsal yapıya önem vererek çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen  Duruöz, bunun satış kapasitelerine olumlu yansımaları olduğuna değindi. Duruöz, "Afşin-Elbistan termik santraline 3 adet dozer,2 adet side bom satışını gerçekleştirerek bu alanı da satış  bölgemiz içerisine dahil ettik. Kayseri Katı Atık projesine lend feel dozer satışını yaptık. Kayseri'de bulunan Merkez Çelik firmasına 70 adet Hyster marka foklift satışını yaptık. Farklı firmalara da satışlarımız oldu. Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Amasya, Yozgat, Tokat, Afşin-Elbistan'da servis teknisyenlerimiz ve  5 adet servis aracımız ile hizmet veriyoruz. Yıllık 3 milyon Euro civarında satış gerçekleştiriyoruz.2013 yılından bu yana hedeflerimizi yakalayarak devam ediyoruz. 2016 yılında da bunun altına düşmemeyi hedefliyoruz"şeklinde konuştu.

Doğru ürünü doğru yere satmaya özen gösterdiklerini söyleyen Duruöz,"İnsanlar işini severek ve hakkını vererek yapmalı. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Müşterilerimizin ürün ve hizmet beklentilerini dünya standartlarında karşılamaya çalışıyoruz. Çevreye ve doğaya zarar vermeden, ilişkide olduğumuz kurum ve kişilerle uyum içerisinde olmayı ve yapı sektöründeki global gelişmelere katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bölgemizde tercih edilmemiz bize gurur veriyor " diye belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir