'Bilic ağzından çıkanlara dikkat etsin'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, Emenike konusunda taraftarlardan daha hoşgörülü olmalarını istedi. Kartal, "Sonuçta şampiyonluğa oynuyoruz. Onların da bu futbolculara inanmaları, bize güvenmeleri lazım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş maçında taraftarın tepkisi üzerine oyundan çıkmak isteyen Emmanuel Emenike'ye Beşiktaş stoperlerini arkasına alacak en önemli oyuncu olduğu için görev verdiğini, düşündükleri şekilde pozisyona giren Nijeryalı futbolcunun bunu değerlendiremediğini söyledi. 

Kartal, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, taraftarların tepki gösterdiği Emenike'yi oynatmasıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Emenike bizim oyuncumuz, her maç Sow'u, Webo'yu mu oynatacağız? Emenike çok teknik bir oyuncu. İlk yarı 3 tane net pozisyon var. Emenike'nin zorlamasıyla, baskılarıyla o pozisyonlara girdik. Son Club Brugge maçında Beşiktaş'ın yediği gollere bakın, defansın stoperlerin arkasına atılan toplarla oldu. Rakibin stoperlerini arkasına alacak en önemli oyuncu oyuncu Emenike, ikinci yarıda Sow. Biz de bunu denedik, bunu kullanmak istedik. Fırsat da buldu, düşündüğümüz de oldu ama değerlendiremedi. O da ister gol atmak." 

Taraftarların biraz daha hoşgörülü olması, futbolcular ve takıma sahip çıkması, inanması gerektiğini anlatan İsmail Kartal, şöyle devam etti:

"Emenike de çok şeyler yapmak istiyor. Böyle tepki olduğunda bu sefer yapabileceğini de yapamaz. Devre arası çok üzgündü. Baktım bu şartlarda bize bir şey veremeyecek. Daha moralli, zihinsel olarak daha hazır olan Webo'yu aldım, hiç olmazsa Emenike'yi daha fazla yıpratmayalım dedik. İkinci yarı başladı, Kuyt sakatlandı. Buna rağmen şükürler olsun, Allah yardım etti ve kazandık. Oyunun genelinde planlarımız tuttu. Zaman zaman onlar da pas yaparak bizi kırdılar ama istatistiklere baktım ikiye katlamışız."

Emenike'ye rica ettim 

İsmail Kartal, Emenike'nin oyundan çıkmak istediği anlarda oyuncusuyla arasında neler yaşandığını da anlattı. 

Emenike'nin formasını çıkarması üzerine araya girdiğini ve ilk yarı sonuna kadar Nijeryalı oyuncuyu sahada tuttuklarını dile getiren Kartal, "Ben rica ettim. 'Lütfen, arkadaşların, taraftarlar için bu formanı giy, en azından devreye kadar oyna, inşallah bir gol atarsın her şey düzelir' dedim. Sonra 'tamam' dedi girdi. Baktık devrede durumu iyi değil, daha fazla ısrar etmenin bir anlamı yoktu, değişiklik yaptık" ifadelerini kullandı.

 İsmail Kartal, "Emenike'yi bundan sonra nasıl koruyacaksınız? Taraftarın önüne her çıktığında bunlar yaşanacak" denilmesi üzerine, "Biz taraftarlarımızı mutlu etmek için buradayız. Onların da biraz daha hoşgörülü olması lazım. Sonuçta şampiyonluğa oynuyoruz. Onların da bu futbolculara inanmaları, bize güvenmeleri lazım.  Bu tip tepkiler konulduğunda oyuncu sahaya çıktığı zaman yapmak istediklerini de yapamaz" diye konuştu.

Soğukkanlı durduk

İsmail Kartal, derbi maçta yaşadıkları olumsuzluklara rağmen soğukkanlılıklarını koruduklarını söyledi. 

"Son yıllarda bir takımın başına böyle bir şey gelmiş midir?" diyen Kartal, "Buna rağmen soğukkanlı durduk, oyuncularımıza ve takımımıza güvendik. İlk yarı 3 tane pozisyon yakaladık, maalesef olmadı. İkinci yarı onların 2 tane pozisyonu var, bizim de pozisyonlarımız vardı. Sonuç olarak 5 derbinin 4'ünü kazanıyorsunuz, birini nasıl kaybettiğiniz ortada" şeklinde konuştu.

Kartal, maçtan öncesi sakatlığı nedeniyle son anda ilk 11'den çıkarılan Gökhan Gönül'ün ayağındaki ağrılar nedeniyle iğne yapıldığını, milli futbolcunun ayağında kasılma olduğu için oynayamadığını kaydetti.

Bilic ağzından çıkanlara dikkat etsin 

İsmail Kartal, oyuncularıyla tartışan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e de tepki gösterdi. 

Her maçta Bilic ile oyuncular arasında diyalog yaşandığını savunan Kartal, şunları kaydetti:

"Sonuçta Sırpça bazı kelimeleri bu ülkede bizler ve futbolcular biliyoruz. Herkes ağzından çıkanlara dikkat etsin. Biz kendi oyuncularımızı sakinleştiriyoruz. Bilic demiş ki 'Fenerbahçe kulübesi bize doğru geldi' falan... Görüntüleri izledik, baktık kimsenin geldiği yok. Ortamı geren yardımcıları ve kendisi. Bu ülkeye geldi, ülkemiz güzel bir ülke. En güzel kulüplerinden birinde çalışıyor. İnşallah da başarılı olurlar. Biz Türk futbolunun gelişmesi için burada mücadele ediyoruz ama biraz daha sağduyulu, sakin olmalı, oyuncularımızı korumalıyız." 

İsmail Kartal, maçtan sonra Bilic'in "Fenerbahçe kontra ataktan gol attı" dediğini belirterek, "Acaba başka maçı mı izledi?" diyerek sözlerini tamamladı.