'Filenin Sultanları' üst üste 7. kez Avrupa Şampiyonası'nda

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil, Avrupa Şampiyonası'na katılacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Filenin Sultanları'nın Avrupa Şampiyonası'na katılacak olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. 

Mutlugil, yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nın her zaman önemli bir hedef olduğunu, bu sene özellikle A Kadın Milli Takımı'nın çok yoğun bir programının olduğunu bildirdi. Bugün tamamlanacak elemelerin ardından sırasıyla Avrupa Ligi, Dünya Grand Prix ve Dünya Şampiyonası oynayacaklarını hatırlatan Mutlugil, şöyle konuştu: 

"Elemelere tam kadro katılmadık, dinlendirmemiz gereken ve tedavileri devam eden oyuncularımız vardı ama ben tüm takımımızı kutluyorum. İyi oynadık, bugünkü maçımızı da kazanarak gurubu namağlup tamamlayacağımıza inanıyorum. Avrupa Şampiyonası'na katılacak olmaktan dolayı mutluyuz." 

Organizasyonlar 

Türkiye'de ciddi spor yatırımlarının olduğunu kaydeden Mutlugil, "Bu tesisleşmenin tüm spor dallarına popülerlik artışı olarak dönmesi lazım. Biz de voleybol sporunun popülerliğini artırmaya çalışıyoruz. Çok ciddi tesis yatırımlarımız var. Bu süreçte haziran ayı sonunda erkeklerde ilk kez katıldığımız Dünya Erkekler Ligi'nin üçüncü grup maçları Bursa'da oynanacak. İlk defa katıldığımız organizasyonda üst düzey bir çalışma yapmamız lazım. Zaten organizasyonları çok iyi yapıyoruz, bu konuda ekibime güveniyorum" dedi. 

Ligler 

Mutlugil, Acıbadem Voleybol Liglerinin dünyanın en iyi ligleri arasında yer aldığını, önümüzdeki sezon daha da iyi olacağını söyledi. Kulüplerin yatırımlarının arttığını kaydeden Mutlugil, şöyle konuştu: 

"Bunlar sevindirici. Böylelikle rekabet seviyesi çok yüksek lig organize ediyoruz. Gelecek sezon yabancı oyuncu sayısıyla alakalı henüz yönetim kurulu olarak bir kararımız yok. Liglerde üst düzey voleybol oynanması ve bunun sürdürülebilir olması lazım. Bu nedenle belli dönemlerde müdahalelerimiz olabilir. Bu doğrultuda kulüplerle birlikte kararlar alabiliriz." 

Filenin Sultanları  

Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliğinde 25 Eylül-4 Ekim'de düzenlenecek 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na toplam 16 takım katılacak. Finallere ev sahipleri Belçika ve Hollanda'nın yanı sıra son şampiyonada ilk 6'da yer alan Rusya, Almanya, Sırbistan, Hırvatistan ve İtalya'nın direkt katılacak. 2. eleme turunda gruplarını lider bitiren ve bitirmeyi garantileyen Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya'nın yanı sıra E Grubu'nu lider tamamlayacak takım finallerde yer alacak. 

Ayrıca ilk turda 6 grubu 2. bitirecek ekiplerden 3'ü daha finallere gidecek. 

Bu sene 29. kez düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda 2003'te gümüş ve 2011'de bronz madalyaya ulaşan Filenin Sultanları, üst üste yedinci toplamda 12. kez finallerde yer alacak. İlk olarak 1963'te finallerde yer alan A Milli Voleybol Takımı 2003'ten bu yana kesintisiz olarak her finallerde boy gösterdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir