'Olimpiyat meşalesini sığınmacı da taşıyacak'

IOC Başkanı Bach, "Sığınmacıların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek istiyoruz. 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda meşaleyi taşıyacaklar arasında bir sığınmacı da olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda Suriye, Irak ve Afganistan gibi iç karışıklık yaşanan ülkelerden Avrupa'ya kaçmak zorunda kalanlara farkındalığı artırmak için meşaleyi taşıyacaklar arasında bir sığınmacı da yer alacak. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Yunanistan'ın başkenti Atina'da sığınmacıların Eleonas bölgesininde kaldığı kampı ziyaret etti. 

Basın toplantısı düzenleyen Bach, sığınmacıların yaşadığı sorunların küçümsenemeyecek boyutlarda olduğunu ve buna dikkati çekmek istediklerini vurgulayarak, "2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda meşaleyi taşıyacaklar arasında bir sığınmacı da olacak" diye konuştu. 

IOC'nin herhangi bir ülke vatandaşı olmayan üst düzey sporcuların olimpiyatlarda yarışmasına izin verdiğini hatırlatan Bach, "Önümüzdeki oyunlarda bunlardan bazıları da yarışacak. Sayılarının 5 ila 10 arasında olacağını tahmin ediyorum. Ulusal komiteleri, evleri ve bayrakları olmasa da olimpiyat köyünde ağırlanacak ve müsabakalara katılacaklar" ifadelerini kullandı. 

Olimpiyat meşalesi, Yunanistan'ın Olimpiya kentine 21 Nisan'da getirilecek. Burada 12 gün sergilenmesinin ardından 3 Mayıs'ta Brezilya'ya taşınacak.,

2323434.jpg

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach