'Tosun Paşa' Demba Ba'yı aratmıyor

Senegalli yıldızın yokluğunda görev alan 'Tosun Paşa' lakaplı Cenk Tosun, Beşiktaş'ın yaptığı son 3 resmi maçta da gol atmayı başardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Senegalli golcüsü Demba Ba'nın sakatlığıyla sıkıntıya giren Beşiktaş'ı sevindiren isim Cenk Tosun oldu. Mustafa Pektemek'in de yaşadığı uzun süreli sakatlığının ardından bir şok daha geçiren siyah-beyazlı takım, 23 yaşındaki milli oyuncusunun performansıyla hedefleri için başarılı sonuçlara imza attı. 

İki sakat oyuncusunun yokluğunda forvet hattında tek kalan Cenk Tosun, Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan karşılaşmalarda attığı gollerle teknik heyeti sevindirdi.  

Gaziantepspor'dan transfer olan ve siyah-beyazlı formayla ligin ilk haftasında gol sevinci yaşayan Cenk, görev aldığı 9 resmi karşılaşmada takımına şu ana dek 5 gol kazandırdı. 

Son 3 resmi maçı boş geçmedi 

Milli forvet, özellikle son 3 resmi maçtaki performansıyla siyah-beyazlı taraftarları sevindirdi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Sarıyer ile oynanan karşılaşmada rakip fileleri iki kez havalandıran Cenk Tosun, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in sakatlığının ardından bulduğu şansı iyi değerlendirdi ve 3-0'lık galibiyette takımına son golü kazandırdı. 

Formunu koruyan siyah-beyazlı oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz ekibi Tottenham Hotspur ile dün oynanan karşılaşmanın tek golünü atarak, takımını grup liderliğine taşıdı. 

Golleri kazandırıyor 

Cenk Tosun'un gol attığı 4 karşılaşmayı da Beşiktaş kazandı. Beşiktaş, genç oyuncunun ligde gol attığı Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçlarını kazanırken, UEFA Avrupa Ligi'nde de Tottenham'a üstünlük kurdu. Siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Cenk'in 2 gol attığı Sarıyer mücadelesini de farklı galibiyetle tamamladı. 

Eski takımına karşı Beşiktaş'ın en büyük kozu olacak 

Cenk Tosun, formunu, eski takımı Gaziantepspor ile 14 Aralık Pazar günü oynanacak lig mücadelesine de taşımaya çalışacak. Beşiktaş formasıyla üç kulvarda 525 dakika süre alan ve 5 gol atan milli forvet, Demba Ba ile Mustafa'nın yokluğunda deplasmandaki karşılaşmada takımının en büyük kozu olacak. 

Cenk, 4 sezon forma giydiği Gaziantepspor'da da golcü özelliğini ortaya koydu. Gaziantepspor'a 2010-2011 sezonunda transfer olan ve ilk yılında 10 gol atan genç futbolcu, sonraki sezon rakip fileleri 11 kez havalandırdı. 2012-2013'te yine 10 gol bulan Cenk, geçen sezon ise en iyi dönemini geçirdi ve 13 gole imza attı. 

Beşiktaş'ta attığı 2 golle ligdeki toplam gol sayısını 46'ya çıkaran Cenk Tosun, kısa sürede 50 gole ulaşmayı da hedefleyecek.  

Cenk'in Beşiktaş'taki golleri 

Siyah-beyazlı oyuncunun, Beşiktaş'ta attığı goller şöyle: 

Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş: 0-1 (Süper Lig) 

Beşiktaş-Trabzonspor: 3-0 (2 gol - Süper Lig) 

Sarıyer-Beşiktaş: 0-4 (2 gol - Ziraat Türkiye Kupası) 

Beşiktaş-Tottenham Hotspur: 1-0 (UEFA Avrupa Ligi) 

Bu konularda ilginizi çekebilir