15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 'Kahramanlar' için koştular

İBB Spor AŞ tarafından düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun bu yıl "Kahramanlar Koşusu" adı altında gerçekleştirilen halk koşusu, renkli görüntülere sahne oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ tarafından düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun bu yıl "Kahramanlar Koşusu" adı altında gerçekleştirilen halk koşusu, renkli görüntülere sahne oldu.

"15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinliğin halk koşusunun startı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Altunizade'den verildi.

Akif Çağatay Kılıç, Fatma Betül Sayan Kaya, Vasip Şahin ve Kadir Topbaş, halk koşusunda vatandaşlarla birlikte yürüdü.

On binlerce kişi yürüdü

Halk koşusu etabına vatandaşların ilgisi büyük olurken, on binlerce kişi Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla organizasyonda yerlerini alan katılımcılar, 8 kilometrelik parkurda, Altunizade'den başlayıp, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek, Dolmabahçe'de finiş noktasına ulaştı.

Yüksek katılım nedeniyle bu etabın startı 3 kez ayrı ayrı verildi.

Köprüde renkli görüntüler

Halk koşusunda yer alan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde renkli görüntüler oluşturdu.

Altunizade'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne inen vatandaşlar, burada durarak bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Köprü üzerinde doğum günü kutlaması gerçekleştirilmesi ve vatandaşların manzaranın keyfini çıkararak kahvaltı yapmaları dikkati çekti. Bazı vatandaşların köprü üzerinde tavla oynadıkları da görüldü.

Öte yandan, gelin ve damat kıyafetleriyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelen bir çift de dikkati çekti. Çiftin, geçen yıl yapılan Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda tanıştıkları ve gelecek hafta evlenecekleri, bu nedenle de etkinliğe bu şekilde katılma kararı aldıkları bildirildi.

Şehit yakınları buluştu

Kahramanlar Koşusu'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen vatandaşların yakınları da yer aldı.

Şehit yakınları, koşuların startının verilmesinin ardından dev Türk bayrağıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçip, Zincirlikuyu Kavşağı'da buluştular. Katılımcılar, burada FETÖ'ye aleyhine sloganlar attı.

Öte yandan, şehitlerin anısına saygı amacıyla bu yıl koşu start noktalarında tabanca yerine seyyar kornalar kullanıldı.

Çok sayıda kuruluş etkinlikte yer aldı

Organizasyonun bu etabında, çok sayıda kurum, şirket, dernek ve sivil toplum kuruluşu da yer aldı.

Katılımcı gruplar, ellerinde sosyal mesajlar içeren pankartlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçti.

Öte yandan, etkinlik alanında işportacıların yoğunluğu da dikkati çekti. Vatandaşlara yiyecek ve içecek satmaya çalışanların yanı sıra, özçekim çubuğu satıcılarının da sayısı oldukça yüksekti.

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Vodafone 38. İstanbul Maratonu nedeniyle, kullanılan güzergahlar üzerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Parkura giriş öncesinde tüm katılımcılar aranırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün her iki yönünde deniz tarafında birer şerit bariyerlerle kapatıldı. Bariyerlerin arka tarafında da yine görevli polisler yer aldı.