3,8 milyar euroluk final

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde mücadele edecek takımların toplam 3,8 milyar euro civarında piyasa değeri bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Buna göre eşleşmeler Atletico Madrid (İspanya) - Leicester City (İngiltere), Borussia Dortmund (Almanya) - Monaco (Fransa), Bayern Münih (Almanya) - Real Madrid (İspanya) ve Juventus (İtalya) - Barcelona (İspanya) şeklinde sonuçlandı.

 Transfermarkt sitesinden derlenen verilere göre, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde mücadele edecek takımların toplam 3,8 milyar euro civarında piyasa değeri bulunuyor.

Real Madrid, 766,80 milyon euro luk piyasa değeriyle çeyrek finaldeki en değerli takım konumunda bulunuyor. Real Madrid'i 753,50 milyon euro ile Barcelona izliyor. Bayern Münih ise 556,15 milyon euro ile en değerli üçüncü takım olarak yer alıyor.

Bayern Münih'i de 497,50 milyon euroyla Atletico Madrid izliyor. Böylece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde piyasa değeri açısından ilk 4 sıranın 3 tanesini İspanyol takımları oluşturuyor. Çeyrek finaldeki en değerli 5'inci takım 447,80 milyon euroyla Juventus oldu. En değerli son 3 takım ise 378,35 milyon euro ile Borussia Dortmund, 205,30 milyon euroyla Leicester City ve 197,80 milyon euroyla Monaco olarak yer aldı.

En değerli 2 futbolcu Barcelona'da

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde mücadele edecek takımlar arasında en değerli 2 futbolcuya Barcelona sahip bulunuyor. Lionel Messi 120 milyon euroyla en değerli futbolcu olurken, Messi'yi 100 milyon euroyla Neymar takip ediyor. Çeyrek finaldeki en değerli üçüncü oyuncu 100 milyon euroyla Real Madrid'li Cristiano Ronaldo olurken, Ronaldo'yu yine başka bir Barcelonalı olan Luis Suarez 90 milyon euroyla takip ediyor.

Çeyrek finalin en değerli beşinci oyuncusu 90 milyon euroyla Real Mardid'li Gareth Bale, altıncı oyuncusu 80 milyon euroyla Atletico Madrid'li Antonie Griezman oldu. Böylece UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki en değerli 6 oyuncu İspanyol kulüplerinden çıktı.