Abdi İpekçi'de aslan kükredi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi 76-72 yendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasının derbi mücadelesinde Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi 76-72 yendi.

Maçın en skorer ismi 26 sayıyla Galatasaray'dan Dubljevic olurken, Fenerbahçe'de Quigley'in 24, Lavender'in 11 sayı 10 ribauntluk performansı mağlubiyete engel olamadı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, ligdeki 4. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe 2. mağlubiyetini aldı.

Bu arada karşılaşmaya her iki takımda, "Kadına şiddete karşı buradayım de" pankartıyla çıktı.

Fenerbahçe'den Kizer itirazı

Fenerbahçe, daha önce Avrupalı statüsünde tescil edildiğini iddia ettiği Galatasaraylı basketbolcu Lynetta Kizer'in derbi mücadelesinde ABD lisansıyla oynadığını gerekçe göstererek itirazda bulundu. 

Galatasaraylı basketbolcunun Abdullah Gül Üniversitesi ile oynanan maçta Avrupalı oyuncu statüsünde oynadığını belirten sarı-lacivertli yetkililer, "Birden fazla vatandaşlığa sahip oyuncular ilk tescilde hangi ülke vatandaşlık hakkını kullanacağını noter kanalı ile beyan eder. Herhangi beyanda bulunmayan sporcuların ilk tescil olduğu vatandaşlıkla işlemleri sürdürülür" maddesi gereğince Türkiye Basketbol Federasyonu'na itirazda bulundu. 

Sarı-kırmızılı yetkililer ise Bosna Hersek pasaportu da bulunan ABD'li oyuncunun Abdullah Gül Üniversitesi maçında yanlışlıkla Avrupa lisansı verildiği, TBF'nin bu lisansı geri alarak yanlışlığı düzelttiği ve ülkesinin lisansıyla sahada yer aldığı iddiasında bulundu.