Alex'in jübilesine yıldız yağmuru

Alex de Souza için düzenlenecek jübile maçında yıldız futbolcular, Zico, Rivaldo, Stephen Appiah, Rüştü Reçber, Diego Lugano, Tuncay Şanlı ve Mehmet Aurelio forma giyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Palmeiras, Alex de Souza için jübile maçı düzenleneceğini açıkladı.

Palmeiras kulübünden yapılan açıklamada, geçen yıl aralık ayında futbola veda eden 37 yaşındaki Alex'in jübile maçının, 28 Mart Cumartesi günü Allianz Park'ta oynanacağı belirtildi.

Maçın davetlileri arasında Alex'in Fenerbahçe'deki takım arkadaşları Stephen Appiah, Rüştü Reçber, Diego Lugano, Mateja Kezman, Fabio Luciano, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk ve Mehmet Aurelio yer aldı.

Bir dönem Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapan Zico ile birlikte Rivaldo, Djalminha, Edmundo gibi isimlerin sahaya çıkacağı karşılaşmada ayrıca, Amoroso, Aristizabal, Artur, Athirson, Cleber, Deivid, Euller, Evair, Fabiano, Felipe, Gamarra, Gilberto Silva, Junior Baiano, Leonardo, Luisao, Marcelo Ramos, Maurinho, Mozart, Nenem, Oseas, Paulo Miranda, Paulo Nunes, Pedrinho, Rivarola, Rubens Junior, Cesar Sampaio, Tcheco, Tiago ve Velloso forma giyecek.

Alex sosyal medyadan duyurdu

Bu arada Alex, kendisi için jübile maçı düzenleneceğini sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden gönderdiği mesajla duyurdu.

Paylaşımında Fenerbahçeli takım arkadaşlarının fotoğraflarına yer veren Alex, "28 Mart'ta eski kulübüm Palmeiras bana Sao Paulo'da bir maç hediye edecek. Maçta, 1999 Libertadores Kupası şampiyonu takım ile bazı davetlilerim oynayacak. Katılacaklar arasında Rüştü, Luciano, Aurelio, Kezman, Appiah, Tuncay ve Semih de var. Kariyerimde önemli yeri olan dostlarla tekrar beraber olmaktan dolayı mutluyum" ifadelerini kullandı.

Coritiba'da 1995 yılında başladığı profesyonel kariyerine 19 yıl sonra aynı takımda son veren Brezilyalı futbolcu, Palmeiras, Flamengo ve Cruzeiro formaları giymesinin ardından Avrupa'daki ilk deneyimini İtalya'nın Parma takımında yaşadı. Brezilyalı futbolcu, 2004'te transfer olduğu Fenerbahçe'de ise kulüp tarihinin en başarılı futbolcularından biri haline geldi. Ülkesinde ve Türk futbolunda önemli izler bırakan Alex, kariyerinde 1030 maçta 421 gol attı, 363 golün de asistini yaptı. Alex, 378 maça çıktığı sarı-lacivertli formayla ise 185 gol kaydetti, 162 golün pasını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir