Anadolu Efes'in rakibi belli oldu

İspanyol ekibi Real Madrid, Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı 99-83 yenerek E Grubu'nu birinci sırada tamamladı ve çeyrek finalde Anadolu Efes ile eşleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turu tamamlanırken, Anadolu Efes'in çeyrek finaldeki rakibi de belli oldu.

Top 16 turunun 14. ve son haftasında bugün üç karşılaşma yapılırken, İspanyol ekibi Real Madrid sahasında karşılaştığı Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 99-83 mağlup ederek E Grubu'nu lider bitirdi ve Anadolu Efes ile eşleşti.

Organizasyonda dün yapılan maçlar sonucunda F Grubu'dan 4. sıradan çeyrek finale çıkan Anadolu Efes ile Real Madrid arasındaki eşleşmede saha avantajı İspanyol ekibinde olacak. Anadolu Efes, ilk iki maçını ve gerekmesi halinde 5. maçını deplasmanda, 3. ve 4. karşılaşmaları ise evinde oynayacak.

Top 16 turunda İspanya'nın Barcelona ekibi ise daha önce çeyrek finale çıkma şansını kaybeden Galatasaray Liv Hospital'i 88-65 generek E Grubu'nu ikinci sırada bitirdi.

Barcelona, son maçında sahasında Rusya'nın Nizhny takımını 77-70 yenerek F Grubu'nu üçüncü sırada bitiren Yunan temsilcisi Olympiakos ile çeyrek finalde eşleşti. Bu eşleşmede saha avantajı Barcelona'da olacak.

Çeyrek final eşleşmeleri

THY Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:

CSKA Moskova (Rusya) - Panathinaikos (Yunanistan)

Fenerbahçe Ülker (Türkiye) - Maccabi Electra (İsrail)

Barcelona (İspanya) - Olympiakos (Yunanistan)

Real Madrid (İspanya) - Anadolu Efes (Türkiye)

Çeyrek final formatı ve maç takvimi

Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmelerinde 3 galibiyete ulaşan takım, Dörtlü Final'e yükselecek.

Çeyrek final maçları, 14-28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Grubunu eşleştiği rakibine göre üst sırada bitiren ekip, seride ev sahibi avantajını elinde bulunduracak ve ilk iki maç ile gerektiği takdirde 5. maçı sahasında oynayacak.

Dörtlü Final maçları ise 15-17 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Madrid şehrinin ev sahipliğinde düzenlenecek.