Arda attı, Atletico kazandı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin 13. haftasında Atletico Madrid , sahasında oynadığı maçta Deportivo'yu 2-0 yendi. Kırmızı beyazlıların ikinci golünü ise milli futbolcu Arda Turan kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Deportivo'yu 2-0 yendi.

La Liga'da 2013 Mayıs ayından bu yana sahasında kaybetmeyen Atletico Madrid, bu üstünlüğünü Deportivo maçında da korudu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Atletico, baskılı bir futbol ortaya koyarken, defans güvenliğini ön planda tutan Deportivo, kontra ataklarla hücuma çıkmaya çalıştı.

Atletico Madrid aradığı golü, 42. dakikada serbest vuruşta genç futbolcusu Saul'un ayağından bularak, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

İkinci yarıda aynı oyun düzenini koruyan evsahibi ekip, 55. dakikada milli futbolcu Arda Turan'ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Koke'in kullandığı kornerde ceza alanı dışına seken topa düzgün bir vuruş yapan milli futbolcu, skoru 2-0'a taşıdı. Bu sezon La Liga'da 2. golünü atan Arda, 90 dakika forma giydiği maçta, özellikle ikinci yarıda sahanın en iyisi olarak öne çıktı.

Evsahibi takımın 2-0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından Atletico Madrid puanını 29'a çıkararak, 33 puanla lider Real Madrid'i takibini sürdürdü. Deportivo ise 10 puan ile 18. sırada kaldı.

Öte yandan Atletico Madrid-Deportivo maçı, sabah saatlerinde iki takımın taraftar grupları arasında çıkan olayların gölgesinde oynandı. Deportivolu taraftarların, maç boyunca Atleticolu taraftarlara yönelik "katiller" diye tezahürat etmesi dikkat çekti. Vicente Calderon Stadı'nda yapılan anonslarda maç sonunda Deportivolu taraftarların stadı terk etmemeleri, polis tarafından tek tek kimlik tespiti yapılacağı duyuruldu.

1. ve 2. lig kulüplerinin üyesi olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, taraftarlar arasında çıkan olayların kınandığı belirtildi. LFP ayrıca, İspanya'da sportif etkinliklerde şiddetle mücadele için 2007 yılında kurulan Ulusal Komisyonu'nun da yarın olağanüstü toplanacağını açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir