Arena'da Aslan galip

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray- Fenerbahçe derbisi, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada Galatasaray, lider Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.

Stadı dolduran taraftarlarının önündeki karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 9. dakikada Sneijder'in golüyle öne geçti. Orta sahada kontrolü elinde tutarak oyununu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, rakibinin hızlı hücumlarla kalesine gelmeye çalıştığı dakikalarda ise savunmasında açık vermedi. Drobga ile bir topu da direkten dönen Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Maça daha kontrollü başladığı görülen lider Fenerbahçe, rakibinin baskısını artırdığı dönemde savunma hatalarıyla dikkati çekti. Yapılan bir kademe hatasında Sneijder'in golüne engel olmayan sarı-lacivertli takım, 1-0 geriye düştü. Golden sonra ani ataklarla rakip kaleye gitmeye çalışan Fenerbahçe, istediği pozisyonları üretemedi ve gergin geçen derbide soyunma odasına 1-0 geride gitti.

9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Soldan Selçuk İnan'ın yaptığı ortada Melo, topu sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti: 1-0

22. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışı sonrasında hızlı çıkan Galatasaray'da Drogba, uzun pasıyla savunmanın arkasına kaçan Sneijder'i topla buluşturdu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hollandalı futbolcu, dar açıdan şutunu çekerken meşin yuvarlak araya giren Gökhan Gönül'e çarparak kornere gitti. Aynı dakikada Telles'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta, kaleci Volkan Demirel yerden seken topu son anda çeldi.

32. dakikada Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahası çizgisi üzerinde topu önüne indiren Drogba'nın güzel vuruşunda, meşin yuvarlak yan kale direğinden oyun alanına döndü.

33. dakikada Bekir İrtegün'ün ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta gitti.

40. dakikada Galatasaray yarı sahasında Melo, Emre Belözoğlu'nun müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım, sarı-lacivertli futbolcuyu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, gergin bir atmosferde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında 10 kişi ile mücadele eden rakibi karşısında baskılı oynamaya çalışan Galatasaray, ilk dakikalarda istediği pozisyonlara giremedi. Savunma ağırlıklı oynayan rakibi karşısında özellikle sağ kanattan atak gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, 72. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Galatasaray, derbi karşılaşmasından 1-0 galip ayrıldı.

Maçın ikinci yarısında bir kişi eksik olarak oynayan Fenerbahçe, hızlı ataklarla ileride Emenike'yi topla buluşturarak gol aramaya çalıştı. Ancak daha sonra orta alanda hakimiyeti rakibine bırakarak daha çok savunmada kalan sarı-lacivertli takım, mücadeleyi 1-0 kaybetti.

62. dakikada savunmada Semih Kaya'dan kaptığı topla ceza alanına giren Emenike'nin vuruşunda, top açıyı kapatan savunmadan döndü.

65. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışı sol çaprazdan plase vuruşunda top üstten auta çıktı.

72. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top kaleci Volkan Demirel'den döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

81. dakikada soldan Kuyt'un pasıyla soldan ceza sahasına giren Mehmet Topuz'un vuruşunda savunmaya çarpan top, kaleci Muslera'da kaldı.

87. dakikada Melo, hakeme yaptığı itiraz sonucu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, derbiden 1-0 galip ayrıldı.

Derbiye gerginlikler damga vurdu

Türk Telekom Arena'da oldukça gergin bir havada başlayan karşılaşmanın özellikle ilk yarısında iki takım oyuncuları çeşitli pozisyonlarda karşı karşıya geldi ve tartışmalar yaşandı.

İlk yarıda, Felipe Melo ile Emre Bölezoğlu, Emmanuel Eboue ile yine Emre Belözoğlu ve Wesley Sneijder ile Gökhan Gönül arasındaki tartışmalar, zaman zaman maçın duraklamasına neden oldu. İkinci yarıda ise Volkan Demirel ile Wesley Sneijder arasında yine gerginlik oluştu.

Hakem Bülent Yıldırım, oyuncular arasındaki gergin anlarda önce uyarılarda bulunarak, daha sonra da kartlarını kullanarak ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

Galatasaray'a seyircisiz oynama cezası geliyor

Galatasaraylı taraftarlar, derbi maçta yaptıkları disiplin ihlalleriyle, seyircisiz oynama cezasını gözden çıkaran bir tavır sergilediler.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatında, "taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat" konusuyla ilgili yaptığı değişikliğin ardından Galatasaray ceza sınırına dayanırken, derbi maçta taraftarlar, kulüplerinin ceza almasına neden olacak davranışlarda bulundu.

Maçın içinde zaman zaman küfürlü tezahüratlar yapılırken, atılan ilk golün ardından ise tüm statta meşaleler yakıldı. Ayrıca, yine zaman zaman saha içine yabancı maddeler de atıldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde evinde oynayacağı Kasımpaşa karşılaşmasını kadın ve çocuk taraftarlar önünde yapma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Fenerbahçe'de 5, Galatasaray'da 3 oyuncu cezalı duruma düştü

Derbi maçta hakem Bülent Yıldırım'ın gösterdiği kartlar sonrası Fenerbahçe'de 5, Galatasaray'da ise 3 oyuncu cezalı duruma düştü.

Sarı-lacivertli ekipte, Emre Belözoğlu kırmızı kart cezalısı olurken, Emenike, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Bekir İrtegün de sarı kart cezalısı durumuna düştü. Bu futbolcular, 29. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray'da ise Felipe Melo kırmızı kart, Wesley Sneijder ile Hakan Balta da sarı kart cezalısı oldu. Melo, Sneijder ve Hakan Balta, 29. haftada Sivas deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.

"İsmine yakışır derbi oldu"

Galatasaray'ın galibiyet golünü atan Wesley Sneijder, maçın ardından yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Karşılaşmanın, ismine yakışır bir derbi olduğunu ifade eden Sneijder, "Mücadele had safhadaydı. Kırmızı kartlar, girilen pozisyonlar ve bazı bölümlerde iyi futbol oldu. İyi futbol oynayan ve hak eden kazandı. İyi oynayarak güzel üç puan aldık" dedi.

Sneijder, Fenerbahçe'ye attığı golle ilgili olarak, "Fenerbahçe'ye karşı alınan galibiyetlerin ve atılan gollerin önemini biliyorum. Gol bana kısmet oldu. Bu otomatikman mutluluğumu artırıyor. Takım olarak oynayan, mücadele eden ve üç puanı takım olarak alan Galatasaray vardı. Galibiyet bize biraz daha moral sağlayacaktır" diye konuştu.

"Kartların maçıydı"

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ise maçta hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, "Benim için futbol karşılaşması değildi, kartların maçıydı" dedi.

Maçta çok sayıda kartın çıktığını hatırlatan Hollandalı oyuncu, şunları kaydetti:

"Bizim için kırmızı karttan sonra maçın seyri tamamen değişti. Karşılaşma bundan sonra zor hale geldi. Denedik, belki şansın yardımıyla gol de bulabilirdik. Ama gerçekten çok iyi bir pozisyon oluşturamadık. Rakip takımı tebrik etmek lazım, farkı 10 puana indirdiler. Biz de artık önümüzdeki maçlara bakacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir