Aslan Arena'da siftah yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanan Galatasaray-Gaziantepspor maçını sarı kırmızılılar 2-1 kazanarak evinde bu sezon ilk galibiyetini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 yenerek, evindeki galibiyet hasretini sonlandırdı.

Bu sezon ligde oynadığı iç saha maçlarında Osmanlıspor'a 2-1 yenilip, Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, ilk galibiyetini Gaziantepspor karşısında elde etti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'le oynadığı iç saha maçını da 2-0 yitirmişti. 

Galibiyet golleri Podolski ve Umut'tan

Sarı-kırmızılı takımı Gaziantepspor karşısında galibiyete taşıyan goller, Lukas Podolski ve Umut Bulut'tan geldi.

Maçın henüz 9. dakikasında Muhammet Demir'in golüyle 1-0 yenik duruma düşen "Cim Bom", ardından 11. dakikada Podolski ve 56. dakikada Umut'la bulduğu gollerle 3 puanın sahibi oldu.

Bu galibiyetle ligde puanını 11 çıkaran sarı-kırmızılı ekip, 1-0'lık Trabzonspor galibiyetinin ardından Gaziantepspor karşısında 3 puanın sahibi olarak, bu sezon ilk kez 2 maç üst üste kazandı.

Takımın en golcüsü Podolski

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, takımın en golcü oyuncusu durumuna geldi.

Gaziantepspor filelerini havalandırarak, Medicana Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu müsabakalarının ardından 3. golünü üreten Podolski, takımının skora en fazla katkı yapan ismi oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte Sneijder ve Burak Yılmaz'ın ise 2'şer golü bulunuyor.

Umut Bulut'un ilk golü 3 puanı getirdi

Galatasaray'da performansıyla eleştirilen isimler arasında yer alan Umut Bulut, bu sezonki ilk golüyle 3 puanı takımına kazandırdı.

Gaziantepspor müsabakası öncesi ligde 5, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 maça çıkan Umut, skor üretemezken, Gaziantepspor filelerini 56. dakikada havalandırarak, maçın sonucunu belirleyen isim oldu.

Semih Kaya başından yaralandı

Galatasaraylı oyuncu Semih Kaya'nın başında kanama meydana geldi.

Maçın ilk yarısında Gaziantepsporlu oyuncu Ognjen Vranjes'in dirseğinin isabet etmesi sonrası başından yaralanan oyuncu, kanamanın durdurulması için saha kenarına gelmek zorunda kaldı.

Semih'in başına sağlık ekibi tarafından bandaj uygulanırken, bu sırada sarı-kırmızılı ekip yaklaşık 4 dakika sahada 10 kişi mücadele etti.

Jem Paul Karacan ilk kez forma giydi

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferlerinden Jem Paul Karacan, Gaziantepspor karşısında ilk lig maçına çıktı.

İngiltere'nin Reading takımından alınan genç oyuncu, 73. dakikada Yasin Öztekin'in yerine oyuna girdi ve sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir lig müsabakasında sahaya çıkmış oldu.

Emre Çolak alkışlandı

Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, 89. dakikada Sneijder'i yerine oyuna dahil olurken, tribünlerden alkış aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynanan maça ilk 11'de başlayan ancak ilk yarıda oyundan alınan Emre, tepkilerin hedefi olmasının ardından, ligde Trabzonspor ile yapılan maçın kadrosuna ise alınmamıştı.

Sarı-kırmızılı taraftarların alkışlarıyla destek verdiği genç oyuncu, yeniden moral kazandı.

Karşılaşmayı 20 bin 90 kişi izledi

Galatasaray-Gaziantepspor maçında Türk Telekom Arena'nın tribünleri yine dolmadı.

Sarı-kırmızılı taraftarların maçlara olan ilgisi bir  türlü istenilen seviyelere çıkmazken, bu maçta 20 bin 90 izleyicinin olduğu duyuruldu.