Başakşehir'den Sneijder açıklaması

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Gümüşdağ, Sneijder'in Galatasaray'dan ayrılması durumunda Hollandalı futbolcunun transferini değerlendirebileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'da yayınlanan programda, Wesley Sneijder, Emre Belözoğlu, Cengiz Ünder ve Edin Visca'nın yanı sıra Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sneijder'le ilgili çıkan transfer söylentilerine değinen Gümüşdağ, Hollandalı futbolcunun halen Galatasaray'ın oyuncusu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaray ile sözleşmesi devam ediyorsa bununla ilgili yorum yapmak doğru değil. Galatasaray Kulübü ile sözleşmesi sona ererse ve bize böyle bir teklif gelirse, Sneijder'i değerlendirebiliriz. Önemli bir oyuncu, şu an için Galatasaray'la ne durumda olduklarını da bilmiyorum."

"Emre'yle ilgili en ufak bir teklif gelmedi"

Göksel Gümüşdağ, Emre Belözoğlu'nun yeniden Fenerbahçe forması giyeceğine yönelik iddialarla ilgili şöyle konuştu:

"Emre'yi aldığımızda Fenerbahçe'nin oyuncusu değildi. Fenerbahçe'den gönderilmiş, sözleşmesi yenilenmemiş, bir oyucuydu. Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir'le sözleşme imzaladıktan sonra, bence futbol kariyerinin en önemli iki yılını yaşadı. Avrupa da dahil. Bunu istatistikleri de gösteriyor. Bugüne kadar Emre ile ilgili en ufak bir teklif gelmedi."

"Cengiz'i vermeyi düşünmüyorum"

Cengiz Ünder'in İngiliz ekibi Manchester City'e transferi konusunu da değerlendiren Gümüşdağ, şöyle devam etti:

"Cengiz'in Medipol Başakşehir'de bir yıl daha oynamasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Biz daha Cengiz ile görüşmedik, onlar kampa geçtiler. Cengiz ile ilgili çok ciddi teklifler var. Buna rağmen ben Cengiz'i vermeyi düşünmüyorum."

"Edin Visca'yı şu an vermeyi düşünmüyoruz"

Başkan Gümüşdağ, Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca'nın transferi hakkında Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'yla dün akşam bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

Gümüşdağ, Muharrem Usta'nın kendisine Visca'yla ilgili transfer teklifinde bulunduğunu kaydederek, "Biz Edin Visca'yı şu an vermeyi düşünmüyoruz. Muharrem Usta'ya bunu söyledik." dedi.

VAR sistemi

Göksel Gümüşdağ, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin de ocak ayında kesin olarak başlayacağını vurguladı.