Basketbol da 'Süper Lig' oldu

TFB Başkanı Erdenay, 'Bundan sonra ligin adı sponsorumuz ile birlikte 'Süper Lig' olacak' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Basketbol Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Polat Renaissance Otel Balo Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, TBF Asbaşkanları Hüsnü Karagözoğlu, Akın Süel ve Efe Aydan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf İzzettin Güven, Alper Arıkoğlu ve Gökhan Çelik, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Infront Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Benedikt Von Dohnanyı ve Infront Genel Müdürü Ender Uslu katıldı.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Infront ve önümüzdeki hafta açıklanacak ligin yeni sponsoruyla ilgili konulara değindi. Erdenay ayrıca; "Kulüplerin istekleri doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı ve bu akşam yönetim kuruluna sunulacak. Spor Toto ile hem ligin isim sponsorluğu hem de takımların Avrupa Kupası gelirlerinin arttırılması yönünde görüşmeler yapılıyor. Ayrıca takımların masraflarının azaltılması yönünde de çalışıyoruz" dedi.

Erdenay, "Bundan sonra ligin adı sponsorumuz ile birlikte 'Süper Lig' olacak. Bu toplantılar artık daha sık yapılacak. Toplantıların senede 4-5 defa yapılmasını planlıyoruz" dedi.

Yeni TBF Asbaşkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtan Hüsnü Karagözoğlu, konuşmasını şu şekilde noktaladı:

"Türkiye Basketbol Federasyonu'nun asıl amacı gelirleri artırmak ve tüm konsantrasyonumuzu da gelirlerimizin artırmasını sağlamak. 6. yabancı ve takımların isim sponsorları ile ilgili takımlardan alınan ödemelerde de değişikliğe gideceğiz ve bir bedel almayacağız."

Toplantının son bölümünde takımlar sırayla söz alırken, beklentilerini ve değişiklik taleplerini ilettiler. Salonların standartlarının yükseltilmesi, takımların yaşadığı çeşitli problemlerin çözümleri ve Disiplin Kuruluna verilen raporların takımlar ile paylaşılmasından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, toplantının son bölümünde takımlara yeni sezon için başarılar diledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir