Bayern şampiyon oldu

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) lideri Bayern Münih, sezonun bitmesine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Berlin Olimpiyat Stadı'nda 74 bin 197 biletli seyircinin izlediği  karşılaşmada Bayern Münih, Hertha Berlin'i 3-1 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ilk yarısında üstün oynayan Bayern Münih, 6. dakikada Toni Kroos'un golüyle 1-0 öne geçti. Maçın 14. dakikasında  Mario Götze'nin kafa golüyle skoru 2-0 yapan kırmızı-beyazlı ekibin 37. dakikada geliştirdiği atakta Thomas Müller'in ceza sahasında boş pozisyonda kafasıyla vurduğu top üst direkten döndü. 

İlk yarı Bayern Münih'in 2-0 üstünlüğüyle geçildi. 

Karşılaşmanın 66. dakikasında ceza sahasında Adrian Ramos'un Bayern Münihli oyuncu Rafinha tarafından düşürülmesi sonucu Hertha Berlin penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Ramos, topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. 

Bayern Münih, 79. dakikada Franck Ribery'nin attığı golle farkı yeniden 2'ye çıkardı: 3-1. 

Maçta başka gol olmadı ve Bayern Münih karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. 

Bundesliga'da 100. maçında forma giyen Hollandalı yıldız Arjen Robben, 54. dakikada yerini Franck Ribery'e bıraktı. 

Ligde 24. kez şampiyon olan Bayern Münih, bu galibiyetle puanını 77'ye çıkardı. 

Liderin en yakın takipçilerinin karşı karşıya geldiği Ruhr derbisinde ise Borussia Dortmund, sahasında Schalke 04 ile golsüz berabere kaldı. Dortmund ekibi 52 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. 

Borussia Dortmund'un 25 puan önünde yer alan lider Bayern Münih, şampiyonluğunu matematiksel olarak garantilemiş oldu. 

Bayern Münih, bu sezon üst üste 19. galibiyetini alırken, yenilmezlik serisini de 52'ye çıkararak kendi rekorunu geliştirdi. 

Geçen sezonun 28. haftasında şampiyonluğunu ilan eden teknik direktör Pep Guardiola'nın öğrencileri, bu sezon 27. haftada şampiyonluğu garantileyerek bu alanda da yeni bir rekora imza attı.