Beşiktaş, basketbolda da "A.Ş" oluyor

Basketbol Komitesi Başkanı Sözer: Şubeyi Beşiktaş Basketbol A.Ş olarak ayırmayı planlıyoruz.Yönetici arkadaşlarımızla birlikte düğmeye bastık. 2013 yılı içinde bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer, sorumlu olduğu şubeyi "Beşiktaş Basketbol A.Ş" olarak ayırmayı planladıklarını söyledi.
Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada yönetim olarak bu konuda planlamalar yaptıklarını belirterek, "Şubeyi Beşiktaş Basketbol A.Ş olarak ayırmayı planlıyoruz. Basketbol A.Ş'yi oluşturduğumuzda şube kendi yağıyla kavrulacak" diye konuştu.
 
Bu çalışmaları yaparken başantrenör Erman Kunter'in tecrübe ve bilgilerinden de yararlandıklarını vurgulayan Abdullah Sözer, "Erman Hoca'dan yurt dışında bu işlerin nasıl olduğu yönünde bilgiler alıyoruz. Basketbolu ayırmak lazım. Daha önce basketbola gelen paralar futbola gitmiş. Borçlanmadan dolayı zorlandık. Sponsor bulmakta zorlandık. Yurt dışında sponsorluklar 3-4 yıllık yapılıyor. Şubeyi Basketbol A.Ş yaptığımızda daha iyi sponsorluk anlaşmaları yapabileceğiz. Ciddi şirketlerle çalıştığımızda herkes desteğin nasıl olacağını görecek" şeklinde konuştu.
Basketbol A.Ş'nin kurulmasıyla birlikte şubenin uzman kişiler tarafından yönetileceğine dikkati çeken siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Basketbol A.Ş'nin yönetim kuruluna alacağımız kişiler bu işi bilen insanlar olacak. İleriye dönük planlamalar olacak. Türkiye'de basketbol kulüplerinin ileriye dönük projesi yok. Sadece önlerindeki sezonu düşünüyorlar. Bir sezonluk planlama yapıldığı için sadece o sezonun transferleri yapılıyor. Basketbol A.Ş'yi kurarak altyapıya yetenekli genç oyuncular alabileceğiz. 19 yaşındaki oyuncuyu alıp 2 yıl oynatarak yıldız yapabiliriz. Basketbolu, futbol takımının yönetim kurulu idare ediyor. Benim gibi birine 'sen basketboldan sorumlusun' deniliyor. Bu şekilde ne kadar başarılı olabiliriz ki?"
 
"Beşiktaş Kulübü bu şekilde kurtulur"
Sözer, takımın başında bulunan Erman Kunter'in çok önemli bir çalıştırıcı olduğunu ve bu süreçte katkılarının fazla olacağını dile getirdi.
Kunter'in sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da önemli bir kariyere sahip olduğunu anlatan Abdullah Sözer, gerçekleştirecekleri projenin de kulübün iyiye gitmesini sağlayacağını ifade etti.
"Beşiktaş böyle kurtulur" ifadesini kullanan Beşiktaş Kulübü Basketbol Komitesi Başkanı, "Bir plan ve bütçe yapıyorsun ne olduğu belli değil. Geçmişte hatalar yapılmış. Biz yönetim olarak transferlerde hocamıza karışmadık. Sadece onay mekanizması görevi gördük. Şirketler de böyle yönetiliyor. Uzmanlar kararı oluşturur, yönetim kurulu başkanları ve üyeleri bunu onaylar. Yönetim kurulu başkanları işi profesyonellere bırakıyor. Oluşturacağımız yapıda profesyonellere destek olacağız. Karşılarına dikilip ne olacağını söylemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"2013 yılı içinde bunu sonuçlandırmak istiyoruz"
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri olarak bu yöndeki çalışmada düğmeye bastıklarını vurgulayan Sözer, 2013 yılı içinde bunu tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Gelecek sezon Beşiktaş Basketbol A.Ş olarak yola devam etmeyi düşündüklerini kaydeden Abdullah Sözer, "Başkanımız Fikret Orman da buna önem veriyor. Bu işi halledip gelecek sezondan itibaren Basketbol A.Ş olarak devam etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Bu şekilde uzun vadeli planlama yapabileceklerini anlatan Sözer, şunları söyledi:
"Basketbol A.Ş'nin yönetim kurulunda eski basketbolcularımız olacak. Bu çalışma basketbolumuza çok şey kazandıracak. Beşiktaş, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes Avrupa Ligi'nde oynuyor. Ancak zaman zaman bu üç takımda beş yabancı oyuncu birden sahada oluyor. Bu üzücü bir durum. Altyapı tamamen unutulmuş durumda. Basketbol A.Ş ile uzun dönemli planlama olacak. Sadece bir sezonun planlaması yapılmayacak. Hocamız '2-3 genç oyuncu var. Alsak iyi olur' diyor. Futboldan gelen yönetici düşüncesiyle hareket ederek sadece biz değil, bütün takımlar günlük başarı peşinde olur. Böyle olduğunda Türk basketboluna hiçbir faydamız olmuyor. Çok büyük maliyetlerle yük de artıyor."
 
"Sponsora güven verecek"
Abdullah Sözer, gerçekleştirecekleri çalışmayla sponsor olmayı planlayan markalara da güvenin geleceğini kaydetti.
Önceki sezonlarda yapılan sponsorluklarda gelen paranın basketbola kullanılmadığını anlatan siyah-beyazlı takımın yöneticisi, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kadın takımının yanı sıra tekerlekli sandalye basketbol takımını bu yapının içine alacağız. Kulübün içinde farklı bir birim olacak. Kadın takımlarında altyapıdan yetişip de forma giyecek oyuncu yok. Kulüpler üç ABD'li alıyorlar, yanına bir Avrupalı oyuncu koyup kadro yapıyorlar. Sonra şampiyon oldukları için övünüyorlar. 80 milyonluk Türkiye'de genç oyuncu mu yok? Bunun en büyük örneği Beşiktaş'tır. Genç takımımızla mücadelemizi veriyoruz."