Beşiktaş derbilerde 'kızarıyor'

Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'de son 4 derbisine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çıkarken, bu mücadelelerde 4 kırmızı kart gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 27 Eylül Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son 4 derbi maçta 4 kırmızı kart gördü.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın inşası sebebiyle iç saha maçlarını farklı statlarda oynayan siyah-beyazlıların, ligde son 2 sezonda sahasındaki derbilere Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yaptı.

"Kara Kartallar", İkitelli'deki statta Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynadığı son 4 derbi maçta 4 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Aynı dönemde, ligde oynanan derbi karşılaşmalarında Fenerbahçe'ye 3, Galatasaray'a ise 2 kırmızı kart gösterildi.

Geçen sezon 2 derbiyi de 10 kişi tamamladı

Beşiktaş, geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı iki derbiyi de 10 kişiyle tamamladı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-0 kazandığı derbi mücadelesinde siyah-beyazlılar, ilk yarının son bölümlerinde Olcay Şahan'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle derbide bir kişi eksik mücadele etti.

"Kara Kartallar", yine İkitelli'deki statta oynanan ve Galatasaray'a 2-0 kaybedilen derbide Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı.

Özkahya'dan derbide Beşiktaş'a 2 kırmızı kart

Beşiktaş, 2013-2014 sezonunda ise Fenerbahçe ile oynadığı derbi mücadelesinde 2 kırmızı kart birden gördü.

Siyah-beyazlıların, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sarı-lacivertlileri konuk ettiği maçı, hafta sonu oynanacak derbinin de hakemi olan Halis Özkahya yönetti.

Özkahya, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta Ramon Motta ve İsmail Köybaşı'na ikinci sarı kartlardan kırmızı kart gösterdi. 

"Kara Kartallar"ın ayrıca, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Final'de Kadıköy'de Fenerbahçe ile yaptığı maçta da düdük çalan Özkahya, sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandığı karşılaşmada ev sahibi ekibe 4, Beşiktaş'a ise 9 sarı kart çıkardı.

Son 10 sezonda 13 kırmızı kart

Beşiktaş, son 10 sezonda oynadığı 44 derbi karşılaşmasında 13 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Söz konusu dönemde derbilerde en fazla kırmızı kartı 2013-2014 sezonunda gören siyah-beyazlılar, derbileri eksik tamamladığı son sezonunu ise 2007-2008'te yaşadı.

Aynı dönemde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, ligde yaptıkları derbilerde gördükleri kırmızı kart sayısı ise 11 oldu. 

Özkahya'nın yönettiği son 3 maçta 4 kırmızı kart

Hakem Halis Özkahya, görev yaptığı son 3 karşılaşmada Beşiktaş'a 4 kırmızı kart çıkardı. Özkahya, siyah-beyazlıların geçen sezon Balıkesirspor'la 2-2 berabere kaldığı mücadelede Pedro Franco'ya, Torku Konyaspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçta Atiba Hutchinson'a ve 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe ile 1-1 berabere biten karşılaşmada Ramon Motta ve İsmail Köybaşı'na kırmızı kart gösterdi.  

Fenerbahçe derbisiyle kariyerinde 26. kez Beşiktaş'ın maçında düdük çalacak Özkahya, geride kalan 25 maçta siyah-beyazlıları toplam 8 kez kırmızı kartla cezalandırdı.

Beşiktaş, Özkahya'nın şu ana dek yönettiği maçlarda 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi aldı, 43 gol atıp, kalesinde 27 gol gördü.