Beşiktaş, Galatasaray'ı 3 golle devirdi

Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği derbinin ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. Beşiktaş, ikinci yarıda Cenk, Tosic ve Negredo'nun golleriyle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, evinde Galatasaray'ı farklı yendi. 

Vodafone Park'taki mücadelede ilk yarıda etkili olamayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda sarı-kırmızılı rakibine büyük baskı kurdu. İkinci yarının ilk dakikasında Cenk Tosun ile 1-0 öne geçen Beşiktaş, 70. dakikada Dusko Tosic ile farkı 2'ye çıkardı. Maçın son anlarında Alvaro Negredo ile bir gol daha bulan siyah-beyazlı takım, derbi maçtan 3-0 üstünlükle ayrıldı.

Bu sonuçla ligdeki 7. galibiyetini alan Beşiktaş, 5 beraberlik ve 2 yenilgi sonunda puanını 26'ya çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, 14. haftaya 29 puanla lider olarak başlayan Galatasaray ile puan farkını da 3'e düşürdü.

Beşiktaş, uzun bir ara sonrası Galatasaray'a 3 farklı üstünlük sağladı. 1988-1989'da rakibini Ali Sami Yen Stadı'nda 4-1 mağlup eden siyah-beyazlı takım, bu sefer sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

2 haftalık düşüş sonlandı

Ligde son 2 haftada puan kayıpları yaşayan Beşiktaş, bu düşüşünü derbi galibiyetiyle sonlandırdı.

Geride kalan 2 haftada Teleset Mobilya Akhisarspor ve Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarından 0-0 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ı mağlup ederek 3 puan elde etti.

Vodafone Park'ta ilk derbi galibiyeti

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ı mağlup ederek Vodafone Park'taki ilk derbi galibiyetini de aldı.

2015-2016 sezonunda hizmete giren bu statta daha önce 3 derbi maçına çıkan Beşiktaş, bunlardan 2'sinde berabere kalıp, birinden de mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda ligde Galatasaray ile 2-2 ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nda ise sarı-lacivertli ekibe 1-0 mağlup olmuştu.

İç sahada 718 günlük derbi hasreti bitti

Beşiktaş, Galatasaray'ı mağlup ederek iç sahada 718 günlük derbi galibiyeti hasretini de bitirdi.

Siyah-beyazlı takım, derbilerde evindeki son galibiyetini 2015-2016 sezonunda aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 14 Aralık 2015'te Galatasaray'ı konuk eden siyah-beyazlı ekip, Mario Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş, söz konusu sezonun ikinci yarısındaki 2 derbi maçını deplasmanda oynadı.

Siyah-beyazlı takım, geçen sezon Vodafone Park'ta oynadığı derbi maçlarda ise rakiplerine üstünlük kurmayı başaramamıştı.

Evinde 3 maç sonra galip

Beşiktaş, ligde Vodafone Park'ta 3 maç sonra galibiyete ulaştı.

Dolmabahçe'de Atiker Konyaspor'u 2-0 yendikten sonra üst üste 3 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ı 3-0 yenerek bu hasretine de son verdi.

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde Galatasaray'a karşı başarılı performansını sürdürdü.

Güneş yönetiminde 5. Galatasaray derbisini oynayan siyah-beyazlı takım, bu maçlarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı

Beşiktaş, maçın ikinci yarısı başlar başlamaz üstünlük golünü buldu.

Siyah-beyazlı ekip, sağdan geliştirdiği atakta kaleci Fernando Muslera'nın hatasını iyi değerlendirdi ve 46. dakikada Cenk Tosun ile 1-0 öne geçti.

Derbilerde galibiyete hasret

Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 10. derbi karşılaşmasında da galip gelemedi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı son 10 derbide 6 yenilgi ve 4 beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı takım, kötü bir seriye imza attı.

Büyük maçları da kazanamıyor

Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı maçları da kazanamıyor.

Sarı-kırmızılı takım, söz konusu 4 takım ile ligde oynadığı son 15 karşılaşmadan 11 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı.

Bu maçlarda 8 gol atan Galatasaray, rakiplerinin 29 golünü engel olamadı.

Deplasmanda puan kayıpları sürüyor

Beşiktaş karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray'ın deplasman maçlarındaki puan kayıpları devam ediyor.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de Antalyaspor, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'in ardından Beşiktaş ile oynadığı dış saha maçında da puan kaybı yaşadı.

Bu maçlarda Antalyaspor ile berabere kalan Galatasaray; Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'a yenilerek rakip sahalarda toplam 11 puan yitirdi.