Beşiktaş, Karabük'te 3 puan arıyor

Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında yarın deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Demba Ba ve Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Ligde son 2 maçını kazanarak, 11. haftaya 20 puan ve alfabetik sırayla Fenerbahçe'nin önünde lider giren siyah-beyazlılar, Karabük deplasmanında üst üste üçüncü galibiyetini alıp, zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor. 

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda saat 18.00'de oynanacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.  

4 futbolcu sakat 

Kardemir Karabükspor maçı öncesi Beşiktaş'ta 4 futbolcunun sakatlıkları bulunuyor. Kaleci Tolga Zengin, Tomas Sivok ve Uğur Boral, sakatlıkları nedeniyle Karabük deplasmanında forma giyemeyecek. Göğüs kasında 2. derece yırtık olduğu tespit edilen kaleci Cenk Gönen'in durumu ise belirsizliğini koruyor. 

Kulüp doktorları, Tolga Zengin'in sakatlığı nedeniyle Cenk Gönen'i Kardemir Karabükspor maçına yetiştirmeye çalışıyor. Cenk'in de oynayamaması durumunda, Karabük'te Beşiktaş'ın kalesini henüz Süper Lig deneyimi olmayan genç Emre Metin koruyacak. 

Demba Ba ve Oğuzhan ceza sınırında 

Beşiktaş'ta Senegalli futbolcu Demba Ba ile Oğuzhan Özyakup, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan futbolcular, Kardemir Karabükspor karşısında sarı kart görmeleri halinde 12. haftadaki Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.   

Deplasmanda zorlanmıyor 

Spor Toto Süper Lig'in deplasmanlardaki en başarılı takımı olan Beşiktaş, bu sezon dış sahalarda oynadığı 5 maçın 4'ünü kazanmayı başardı. Ligde elde ettiği 20 puanın 12'sini deplasmanlarda kazanan siyah-beyazlılar, dış sahalarda sadece Kayseri Erciyesspor'a 3-2 mağlup oldu. 

Kardemir Karabükspor ise bu sezon topladığı 8 puanının 7'sini evinde elde etti. Lacivert-kırmızılılar, iç sahada 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alıp, 1 kez de mağlup oldu. 

Demba Ba, 4 resmi maçtır gol atıyor 

Senegalli futbolcu Demba Ba, Kardemir Karabükspor karşısında Beşiktaş'ın gol yollarındaki en önemli kozu olacak. Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde son 4 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başaran Demba Ba, Kardemir Karabükspor karşılaşmasında takımına gol veya goller kazandırmaya çalışacak. 

Senegalli futbolcu Partizan maçıyla başlayan gol serisinde, son 4 karşılaşmada takımına toplam 6 gol kazandırdı. Ligde 5, Avrupa kupalarında da 8 golü bulunan Demba Ba, bu sezon Beşiktaş formasıyla 13 gole ulaştı. 

Kardemir Karabükspor, 3 maçtır kazanamıyor 

Beşiktaş'ın rakibi Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'de 3 haftadır maç kazanamıyor. Ligdeki son galibiyetini 7. haftada sahasında Akhisar Belediyespor karşısında 2-1'lik sonuçla alan lacivert-kırmızılılar, 24 Ekim'de oynadıkları bu maçın ardından ligde galibiyet yüzü göremedi. Sekizinci haftada Torku Konyaspor'a 1-0, dokuzuncu haftada da Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Kardemir Karabükspor,  geçen hafta ise deplasmanda Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı. 

Kardemir Karabükspor, 10 haftada topladığı 8 puanla 17. sırada yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir