Beşiktaş, Liverpool ile tarihi maça çıkıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bu akşam Liverpool'la tarihi bir maça çıkacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma saat 20:00'da başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taylan Özgür Dil / dunya.com

UEFA Avrupa Lig 2. Tur rövanş maçında Beşiktaş ile Liverpool karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında 1-0 mağlup oldukları Liverpool'u Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak.

Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Slovak hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Dev mücadele Star TV'den naklen yayınlayacak. 

İlk 11'ler belli oldu

Dev maçta iki takımın ilk 11'leri şöyle olacak:

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Pedro, Necip, Opare, Atiba, Veli, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba ba
Liverpool: Mignolet, Lovren, Skrtel, Toure, Ibe, Emre, Allen, Moreno, Sterling, Balotelli, Sturridge

Kartal nasıl tur atlar?

İngiltere'den Balotelli'nin attığı penaltı golüyle 1-0 mağlup ayrılan Beşiktaş'ın, İstanbul'daki tek parolası 'gol' olacak. Kara Kartal'ın bir üst tura yükselmesi için rakibini en az 2 farklı skorla yenmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın 90 dakikayı 1-0 önde tamamlaması durumunda ise maç uzatmalara gidecek. Siyah-beyazlıların 1-0 dışındaki tek farklı galibiyeti ile mağlubiyeti durumunda ise Liverpool tur atlayan taraf olacak.

Motta ve Ersan cezalı, Demba Ba ve Töre kritik

Beşiktaş'ta sarı kart cezalıları Ersan Adem Gülüm ile Ramon Motta, Liverpool karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Ersan'ın yokluğunda savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'a, savunmanın solunda ise Uğur Boral veya yeni transfer Daniel Opare'ye şans vermesi bekleniyor.

Bu arada sakatlıkları süren Demba Ba ve Gökhan Töre'nin maça yetiştirilmesi için kulüpte çok büyük bir caba var.

Liverpool'da 6 eksik var!

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, İstanbul'daki rövanş maçına 6 önemli oyuncusundan mahrum kalacak. Dizinden sakatlığı bulunan ve ilk maçta da oynamayan Steven Gerrard, rövanşta da takımını yalnız bırakacak. Kırmızılarda Lucas Leiva, Jose Enrique ve Jon Flanagan da kadroda yer almadı.

UEFA tarafından 4 maç men cezası verilen Markovic'in ardından, kalçasında sakatlığı bulunan Mamadou Sakho, bileğinden sakatlanan Jordan Henderson ve antrenmana katılmayan Glen Johnson ile üstüste 19 maça ilk 11'de başlayan ve dinlendirilecek Philippe Coutinho'nun da oynatılmaması bekleniyor. 

Liverpool'un kaptanı olarak sahaya Martin Skrtel'in çıkacağı dile getirilirken; Menajer Brendan Rodgers'ın as oyuncular yerine A takımla antrenmana çıkan genç oyuncular Lussey, Connor Randall, Jorhan Williams, Lloyd Jones ve Brad Smit'i Beşiktaş maçı kadrosuna alacağı bildirildi.

80 bin kişilik koro hazır

Öte yandan Liverpool ile yapılacak maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükendi. Satışa sunulan 49 bin 359 bilet tamamen tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri ve konuk ekip taraftarlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bin seyircinin olması bekleniyor.

Toplam 79 bin 77 seyirci kapasiteli statta, bin 305 kişilik bölümü loca-protokol ve basın koltuklarından oluşuyor. 4 bin 400 kişilik bölüm konuk takım taraftarı için ayrılırken, 13 bin 856 koltuk ise kombine kartlı taraftarlara ait. Ayrıca sponsorlara 2 bin 199 bilet verildiği, güvenlik nedeniyle tribünlerin ilk 5 sıralarındaki toplam 4 bin 966 kişilik yerin boş bırakılacağı, iki takım taraftarı arasında güvenlik nedeniyle oluşturulacak tampon bölgenin de 2 bin 992 koltuktan oluştuğu belirtildi.

İşte muhtemel 11'ler:

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Franco, Necip, Opare, Gökhan, Atiba, Veli, Olcay (Kerim Frei), Sosa, Demba Ba.

Liverpool: Mignolet, Lovren, Skrtel, Toure, Emre Can, Allen, Moreno, Lallana, Ibe, Sterling, Sturridge.

Bu konularda ilginizi çekebilir