Beşiktaş, Şenol Güneş'le anlaştı

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Şenol Güneş ile 2+1 yıl için el sıkıştı. Güneş, Beşiktaş'tan yıllık 1.5 milyon euro alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü resmen Şenol Güneş oldu.Siyah Beyazlı takım geçtiğimiz sezon Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş ile 2+1 yıllık anlaşma sağladı. 

Şenol Güneş'in Beşiktaş'tan yıllık 1.5 milyon Euro alacak.

Siyah beyazlı takımın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Şenol Güneş ile profesyonel futbol takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda 2+1 yıllık anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Şenol Güneş'e; -2015-2016 sezonunda 1.500.000 avro -2016-2017 sezonunda 1.500.000 avro ödenecektir. Şirketimiz 01.06.2017 tarihine kadar yazılı bildirimde bulunmak kaydı ile sözleşmeyi bir sezon daha uzatma hakkına sahiptir. Bu durumda Şenol Güneş'e 2017-2018 sezonu için 1.500.000 avro ücret ödenecektir. Anlaşma gereği, Şirketimiz sözleşmeyi 1.sezon sonunda 500.000 avro tazminat ödemek suretiyle fesih hakkına sahiptir."

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende tecrübeli teknik adam Şenol Güneş kendini 3 yıllığına Beşiktaş'a bağlayan imzayı attı. İmza töreninde ilk sözü alan Fikret Orman basına yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bugün önemli bir gün. Bundan tam 35 sene evvel Şenol Hoca ile tanışmıştık. Stadımıza dönerken artık başarılara koşmak istiyoruz. Beşiktaş'ın Avrupa'da kupa kaldırmaması için bir sebep kalmadı. Şenol Hoca konusunu kendi aramızda çok istişare ettik. Şenol Güneş dürüst, namuslu, çalışkan, çok önemli meziyetleri olan bir spor adamı. İlk göreve geldiğimizde de aklımızdaydı ama bugüne nasipmiş. Kendisine çok güveniyoruz. Önümüzdeki kritik bir 3 ay var. Hazırlıklarımızı yapacağız. Hocamızın arkasında olacağız. Hayırlı olsun."

Fikret Orman'dan sonra konuşan Şenol Güneş ise "Dostluklar önemli ama işimiz daha önemli." diyerek sözlerine başladı ve şunları söyledi; "Fikret Orman'ın Ahmet Nur Çebi'nin Mete Bey'in babasını tanırım. Sevgi, saygı içinde büyük Beşiktaş'ı iyi sonuçlara ulaştıracağız. Beşiktaş yeni yapılanma içine girdi. Beşiktaş'ın zorlu günlerinde başarılı olduğunu düşünüyorum. Ligde son anda şampiyonluğu kaybetti. Her kulüpte olduğu gibi burada da sıkıntılar var ama bu sıkıntıları aşacağız. Büyük Beşiktaş'ı iyi yerlere getireceğiz. " Tek beklentim şampiyonluk 

"Bilic'e de teşekkür ederim. İyi bir kadro bıraktı. Onların bıraktığı yerden devam edeceğiz. Yetenekli bir kadro var. Beşiktaş'ın ve benim için beklenti şampiyonluk. Şampiyon olmayan antrenör şampiyon olmaz diye bir şey yok. Bugün tesiste gördüğüm en güzel yer basın odası. Demek ki kulüp basın mensuplarına çok büyük önem veriyor. Tesisleri oyuncuların keyif aldığı bir yer halinde getirmemiz gerekiyor"

Taraftara destek mesajı 

"Beşiktaş'ı sürükleyen taraftarıdır. Onların imajı takımın önüne geçti. Başarı için motive edecek bir taraftar istiyorum. Çarşı grubunun etkisini biliyorum. Takımı sevgiyle kucaklayan bir taraftar istiyorum. Diğer oluşumlardan haberdarım. Dik duran sevimli bir taraftarımız var. Hep yanımızda olsunlar. Eleştirilere açığım ama lütfen yıkmayın, yapıcı olun."

Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törenle kendini Beşiktaş'a bağlayan imzayı attı.

Transfer konusu 

"Tamer Hoca ile görüştüm, tanıdığım oyuncuydu, onu alacağım. Ekibimden İspanyol hoca ve Şeref hoca gelecek. Burada en büyük destekçim yönetim olacak. Tamer Tuna da dahil olacak. Şu an transferle ilgili bir şey söyleyemem. Belli mevkilerde boşluklar var, onları yönetime söyledim. Ne kadar sorun olursa olsun Beşiktaş geriye oynayamaz. Beklenti bu kulübün isminde var. Eldeki oyuncuların verimini arttırmaya çalışacağız. Aksi takdirde oyuncu değiştireceğiz." "İşini iyi yapan kalsın, işini iyi yapamayan gitsin. Bu kadar net. Sabırsızlık var ama karşılığını almak kolay değil. Doğrulara devam edeceğiz. Yanlışlar varsa düzelteceğiz, eldekinin verimini artıracağız. Güzel futbol iyi futbol herkesin hedefidir, benim de hedefim bu. Oynadığımız oyundan ben keyif almıyorsam olmaz. Beşiktaş futbol olarak rakiplerinin önündeydi. Tecrübesizlik Beşiktaş'ın geride kalmasına neden oldu." 

Demba Ba ve Gökhan Töre kalmalı 

"İlk iki gün stat konusunu konuştuk. Yakın bir statta veya deplasmanda oynamalıyız. Bunu TFF ile paylaşmalıyız. Transferler için ise Demba Ba ve Gökhan Töre'nin takımda kalmasından yanayım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir