Beşiktaş: TFF'nin daha hassas olması gerek

Geçtiğimiz hafta Mersin İdman Yurdu ile oynanacağı maç, hava koşulları nedeniyle iptal edilen Beşiktaş, Trabzonspor maçının da iptal edilmesi sonrası açıklama yaparak, TFF'nin daha hassas olması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'la oynayacağı maç olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Beşiktaş'ın Trabzon'daki bekleyişi sürüyor. Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, "Ertelenen maçlar için henüz bir tarih belli değil. Futbol federasyonu planlamasını yapacak. Biz de o çerçevede bekliyoruz. Futbol Federasyonu'nun da bundan sonra bence daha hassas ve dikkatli olması lazım" dedi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası konuşan Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, "Statta dün öğlenden itibaren kar temizleme çalışmaları başladı. Görüş mesafesi olmadığı için saat 17.00'ye kadar o çalışmalar aralıklı olarak devam etti. Hakemler denedi, ancak sonunda yoğun kar yağışı nedeniyle federasyon maçı erteledi" dedi.

Beşiktaş kulübünün olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen 2 maçı için henüz bir tarihin belirlenmediğini belirten Albayrak, "Ertelenen maçlar için henüz bir tarih belli değil. Futbol federasyonu planlamasını yapacak. Biz de o çerçevede bekliyoruz. Bilindiği gibi artık meteoroloji günümüzde çok iyi tahminlerde bulunuyor. Futbol federasyonunun da bundan sonra bence daha hassas ve dikkatli olması lazım. Dünyada her yerde bu hava şartları olabiliyor. Amerika'da mesela Amerikan futbolu için verilen bir haftalık hava tahmini sonrası o haftayı oynatmayabiliyorlar. Türkiye'de bu kadar önemli ve büyük olan spor ve futbol endüstrisinde artık federasyonun da takımlara statlardaki teknik şartların çok daha iyileştirilmesi için bazı kriterler koyması lazım" şeklinde konuştu.

'Gayet iyi ve moralliyiz'

Beşiktaş'ın puan cetvelinde maç eksiğiyle Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde yer almasının takımda negatif bir havaya neden olduğu şeklinde yapılan yorumlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Albayrak, "Bizde öyle bir şey yok. Biz gayet iyiyiz, moralliyiz. Oynamadığımız iki tane maç var. O maçları oynasak kazanıp yine lider durumunda olacaktık. Onun için bunun bize yapmış olduğu herhangi bir negatif bir etkisi yok, gayet iyiyiz" ifadesini kullandı.

Maç eksiği 2'ye çıktı

Bu kararla birlikte geçtiğimiz hafta Mersin İdman Yurdu mücadelesi de İstanbul'daki kar yağışı ve stat zemin ısıtma sisteminin kullanılamaması nedeniyle ertelenen Siyah-Beyazlıların ligde eksik maç sayısı 2'ye çıktı.