Beşiktaş, UEFA'ya finans raporunu sundu

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi Esen ve beraberindeki heyet, UEFA'nın, geçmiş dönem zararları ve bunların nasıl giderileceği konusunda Beşiktaş hakkında başlattığı finansal inceleme çerçevesinde UEFA yetkilileriyle görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NYON - Beşiktaş Kulübü yöneticisi Melih Sami Esen, UEFA'nın, geçmiş dönem zararları ve bunların nasıl giderileceği konusunda kulüpleri hakkında başlattığı finansal inceleme çerçevesinde UEFA yetkilileriyle görüştüklerini belirterek, "Toplantı iyi geçti. Sunumumuzu yaptık. UEFA yetkilileri, sunumumuzu değerlendirip bize dönecek" dedi. 

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi Esen ve beraberindeki heyet, UEFA finans yetkilileriyle İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na finansal durumları hakkında bilgi veren Beşiktaşlı yöneticiler, kulübün gelecek yıllara ait bütçe ve finans raporunu sundu.  

Toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yetkilisi İdil Baykara da katıldı. 

Melih Sami Esen, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Toplantı iyi geçti. Sunumumuzu yaptık. UEFA yetkilileri, sunumumuzu değerlendirip bize dönecek" diye konuştu. 

UEFA Soruşturma Komisyonu, 25 Eylül'de Beşiktaş'ın yanı sıra maliyet ve gelir sınırını aşma ihtimali bulunan Monaco, Roma, Inter, Krasnodar, Liverpool ve Sporting Lizbon kulüpleri hakkında da inceleme başlatmıştı.  

UEFA, bu kulüplerin, 2014 Ekim-Kasım döneminde UEFA Finansal Kontrol Kurulu'na finansal durumları hakkında ek bir izleme raporu sunması gerektiğini bildirmişti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir