Beşiktaş'ta Jose Sosa affedildi

Bir süredir kulüpten ayrılmak istediğini belirten Arjantinli futbolcu Sosa ile kulüp yönetimi arasında yaşanan gerilim son buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jose Sosa'nın Beşiktaş'taki geleceği belli oldu. Kulüp yönetimiyle konuşan Sosa affedildi. Arjantinli futbolcu akşam takımla idmana çıkacak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde: "Sözleşmesi devam eden oyuncumuz Jose Sosa, kulübümüz ve teknik heyetimizle yaptığı olumlu görüşmeler sonucunda affedilerek, bugün saat 18:00'da gerçekleşecek antremanla birlikte A Takımımıza katılacaktır. Kendisinin yeni sezonda ailemizin bir parçası olarak takımımızda yer alacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız."

'Doğru bir adım'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bir süredir kadro dışı kalan Arjantinli futbolcu Jose Sosa'nın takımda kalma yönündeki kararının doğru bir adım olduğunu söyledi.

Ümraniye'de Kartal Yuvası'nın açılışı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, Sosa ile ilgili olasılıkları daha önce açıkladığını ve bunlardan birinin de takımda kalması yönünde olduğunu hatırlatarak, "Sosa'nın doğru kararı verdiğini düşünüyorum. Hayırlısı olsun. Bundan sonrası Şenol hocamızda olacak. Artık takım arkadaşlarıyla olacak. Futbolun içinde olan şeyler. Her zaman söylüyorum. Burası Beşiktaş, herkes Beşiktaş'ın ne olduğunu bilecek, ona göre hareket edecek." diye konuştu. 

Arjantinli futbolcunun takımda kalmasıyla sözleşmesinde bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Fikret Orman, "Şu anda sözleşme konusunu konuşmanın ne zamanı, ne yeri. İlk etapta Beşiktaş'ın oyuncusu ve bu bütünün bir parçası olduğunu kabul edip, arkadaşlarının yanına dönmesi lazım. Şu anki gelişmeler bu kadar." ifadelerini kullandı.

'Nereye istiyorsa başvursunlar'

Antalyaspor Kulübü'nün Samuel Eto'o ile ilgili olarak Beşiktaş'ı Türkiye Futbol Federasyonuna şikayet edeceği yönündeki haberlerle ilgili olarak ise Orman, şunları kaydetti:

"Nereye istiyorlarsa başvursunlar. Bugün de tekrar açıkladık. Bir oyuncu yüzünden hiçbir camiayla kötü olmayız. Etik değerlerden kaçınmayız. Bizim bir oyuncuyla alakalı tasarrufumuz yok. Zaten ilgimiz olmadığını ifade ettik."

Kartal Yuvası'nın açılışını yaptı

Fikret Orman ve siyah-beyazlı futbol takımının teknik direktörü Şenol Güneş, Ümraniye'de Kartal Yuvası'nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Hakan Kalkavan, Hüseyin Mican ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu katıldı.

Kartal Yuvası konusunda da açıklamalarda bulunan Orman, mağazaların her geçen gün büyüdüğüne dikkati çekerek, "Taraftar ilgisi de çok fazla. Hocamız da geldi. Burası aynı zamanda Tamer Tuna hocamızın da eşine ait bir yer. O nedenle bizim için ayrı önemi vardı. Bol satışlar diliyorum. Güzel mağaza olmuş." diye konuştu.